Kaunis talveilm on Eestis võimust võtnud ning kuna iial ei tea kauaks külmakraade ja lund jagub, tasub talisportlikke tegevusi ette võtta kuniks võimalust.

Tegelikkuses saab Eesti lumelaua- ja mäesuusaparke või seikluskeskusi üles lugeda rohkem kui ühe käe sõrmedel ent eestlaste leivanumbriks on seni jäänud ikka murdmaasuusatamine. Samas on ekstreemsport aina enam au sisse tõusmas ja ka mäesuusatamist ning lumelauasõitu saab mitmeski Eesti paigas katsetada.

Üks tuntumatest keskustest on Kuutsemäe, kus paljud lumelaua ja mäesuusa sõbrad on oma esimese pisiku saanud enne kui suurtematele mägedele välisriikidesse sõitma mindud. Kiviõli tuhamägedele loodud seikluskeskuses on samuti korralikud rajad ning Kirde-Eestisse rajatud keskuse külastajate arv suureneb iga talvega.

Eesti Suusaliit on oma kodulehel jaganud ülevaatlikku kaarti, kuhu on kantud lumelaua- ja mäesuusaparkide asukohad.

Lumine nädalavahetus on peagi ukse ees ja miks mitte minna pere või sõpradega aega veetma nõlvalt alla tuhisedes. Palju aga selline lõbu maksta võiks? Koos varustuse laenutuse ja mäepiletiga on nädalavahetusel keskmiseks hinnaks täiskasvanule 36 eurot ning lapsele 30 eurot. Neile, kellel oma varustus kodus olemas, tuleb käik muidugi soodsam.

Tabelisse on kantud need keskused, kus peale nõlvade on olemas ka varustuse laenutus. Näiteks Tallinna lauluväljakul on küll nõlv ja lumerõngarajad olemas, kuid seal saab sõita vaid oma varustusega. Mäepilet on n-ö tõstukipilet, et nõlval liikuda.

Silmas tuleb muidugi pidada, et erinevates keskustes on sõitmiseks mõeldud rajad erineva pikkuse ja raskustasemega.

Snowtubing ehk lumerõngasõit on samuti populaarne ajaviide lumistel talvedel. Lumerõngaga saab sõita näiteks:

1. Ansomäel. Ansomäel on Baltimaade pikimad snowtubing rajad. Ühele inimesele maksab tund aega lumerõngaga 8 eurot (E-R) ja nädalavahetusel 10 eurot.

2. Nõmme lumepargis. Esmaspäevast reedeni 8 eurot, laupäeval 10 eurot (1 tund).

3. Viljandi lumepargis. Esmaspäevast pühapäevani 6 eurot (1h).

4. Tallinna lauluväljaku Winter Park'is. Avatakse 8. jaanuaril. Tööpäevadel 7 eurot ning nädalavahetusel 10 eurot.

5. Valgehobusemäe suusakeskuses. E-R 5 eurot ning L-P 7 eurot.