Filmide ja sarjade veebikeskkond Netflix, mida saab nüüdsest kasutada ka Eestis, on võrreldav muusikamaailma Spotify või videokeskkonnaga Youtube. Netflixi kasutamise eest tuleb küll maksta.

Maailma nõutumaid sarju ja filme saab ühe proovikuu Netflixi kontoga tasuta vaadata, et enda jaoks selgeks saada, kuidas teenus sobib, millist internetiühendust selleks tarvis on ning kas see üldse õigustab end ja katab kasutaja vajadused.

Eesti kasutajaskonnale piiratud sisu

Kuigi Netflixi ametlik kodulehekülg lubab piiramatut võimalust näha filme ja TV-sarjade episoode interneti vahendusel oma nutitelerist või üle PlayStation 3, Wii, Xpox 360, on Eestis see siiski veel piiratud kasutusvõimalustega. Mitmeid filme ja sarju, mis Netflixi kodumaal USAs saadaval on, ei pruugi meie inimesed näha.

See võib olla nii mitmel põhjusel, kuid ennekõike tähendab see videosisu tootjatega vastavate lepingute puudumist.

Näiteks tõi Õhtuleht välja nimekirja tuntud sarjadest või filmidest, mida Eesti kasutajad Netflixi kaudu ei näe. Vaid mõned näited: "Sherlock", "Arrested Development", "Parks and Recreation", "Miami Vice", "Knight Rider", "A-team", "MacGyver", "Back to The Future", "Gladiator", "Titanic", "Inglourious Basterds", "Amélie", "Alien", "Spirited Away" jt.

Selleks, et Netflixi üks kuu tasuta proovida, tuleb luua konto ja siduda oma krediitkaart loodud kasutajaga. Kui sa enne ühe kuu möödumist oma liikmelisust ei peata, jätkub leping ja teise kuu eest võetakse sinu kaardilt juba raha maha. Netflixi liikmelisus on kuupõhine. Sel kuupäeval, kui konto lood, on ühtlasi ka maksekuupäev 30 päeva kasutamise eest. Netflix pakub Eesti kasutajatele kolme paketti.

Paketid hinnavahemikus 8-12 eurot

Kõige odavam neist, mis maksab 7,99 kuus, võimaldab üht vaatamiskohta ja tavakvaliteediga pilti.

Keskmise paketi kuutasu on 9,99 eurot kuus ning selle eest saab videopilti vaadata korraga kahel ekraanil. Selle paketi kasutaja näeb sisu HD-kvaliteedis.

Kolmas pakett on hinnaga 11,99 eurot kuus ning selle kasutajal on võimalik vaadata Netflixi sisu korraga neljal erineval ekraanil ning valitud filme ja sarju ultra HD-kvaliteedis.

Kuidas töötab?

Netflix töötab ükskõik millises seadmes, mis on internetti ühendatud ning millesse saab Netflixi rakenduse laadida. See võib olla nii lauaarvuti, mängukonsool, DVD või Blu-ray mängija, nutiteler, kodukinosüsteem, nutitelefon või tahvelarvuti.

Netflix pakub tuhandeid filme ja telesarju, mis on saadaval vaatamiseks kohe. Reklaame ei näidata üks kõik kui palju sa filme ka ei vaataks või pausile paneks, edasi-tagasi keriks, uuesti vaataks.

Parima kvaliteediga sarjade ja filmide vaatamiseks tasub testida, millist internetiühendust kvaliteetse pildi edastamine nõuab. Sageli võib HD kvaliteet jääda internetiühenduse kiiruse taha.

Hea lugeja, jaga meiega oma Netflixi kasutajakogemust. Kirjuta oma tähelepanekutest ja tekkinud küsimustest aadressil kasulik@delfi.ee.