Maailma finantsturud on kriisi lävel. Investorid peaksid olema väga ettevaatlikud, ütles täna Sri Lanka majandusfoorumil esinenud George Soros, kirjutab Bloomberg.

Hiinal on raskusi uue kasvumudeli leidmisega. Valuutat devalveerides kannab Hiina probleemid üle ülejäänud maailmale, ütles Soros.

Maailma valuuta-, aktsia- ja tooraineturgudel on uue aasta esimesel nädalal möllamas tulekahju. Kuni kolmapäevani oli maailma aktsiaturgudel sel aastal hävinenud ligi 2,5 triljonit dollarit.

„Hiinal on kohenemise probleem,“ ütles Soros. „Ma ütleks, et see paistab kriisina. Finantsturge vaadates meenub mulle 2008. aasta kriis.“

Soros on varemgi hoiatanud 2008. aasta stiilis katastroofi eest. Näiteks 2011. aasta septembris lausus ta, et Kreekas sündinud Euroopa võlakriis on tõsisem 2008. aasta kriisist.

Sorose riskifond teenis 1969. aastast kuni 2011. aastani keskmiselt umbes 20% aastatootlust. Bloombergi miljardäride indeks hindas Sorose varanduse 27,3 miljardile dollarile. Tema karjäär algas New Yorgis. Tuntuse tõi 1992. aastal panustamine Briti naela vastu, millega ta teenis miljard dollarit. See panus sundis Suurbritanniat devalveerima naela.