Prüülike Õllejutud annab ülevaate viimase kuu kirjust käsitööõlle maastikust. Etteruttavalt võib öelda, et seda ei juhtu just tihti, et üks pruulikoda suudab ühel kuul üllatada kahe 10-punktilise õllega. Pikemalt peatume kahe pruulikoja nelja väga hea õlle juures.

1. Siidine šokolaadine soojendaja
Tanker Külmale Maale, Mint Stout

Õues on 20 külmakraadi - nina tahab otsast ära kukkuda ning käed on liiga külmad, et kaugele sõuda. Õnneks on Tankeri pruulikoda valmistanud ühe suurepärase soojendaja - piparmündi stout, mis oma siidise ning piimašokolaadise mekiga sulatab üles ka kõige külmema õllesõbra. Loe pikemat hinnangut siit.

Hinnang 10/10

2. Humalahullud - jookske tormi!
Tanker Hallucination, Imperial Pale Lager

Detsembrikuus tuli Tankeri pruulikojast välja ka teine maksimumpunktid saanud õlu. Selle õlle fenomen seisneb tema omapärases stiilis - laagrile kohaselt on ta kergelt joodav, kuid see-eest ülemõistuse mahlane ja troopiline. Humalaste õllede fännid, jookske tormi! Loe pikemat hinnagut siit.

Hinnang 10/10

3. Peenutsev õlleliköör
Pühaste Dekadents, Imperial Stout, hinnang 9/10

Tõsi ta on, et Pühaste uut imperial stouti just õlleks nimetada ei saa. Pigem on see liköörile sarnanev, raske kehaga, šokolaadine, kreemine ja rummiselt vürtsikas jook. Talvisesse külma õhtusse sobib see aga ideaalselt - mitte joomiseks, vaid nautimiseks. Loe pikemat hinnangut siit.

Hinnang 9/10

4. Lõpetuseks ka üks joogiõlu
Pühaste Lumepimedus, Nisu IPA

Õllesõbrad saavad kergendatult hingata, sest Pühastel on valminud suurepärane janukustutaja. Kui eelnevalt kirjeldatud õllede puhul oli pärast suu paks ning peale oli vaja juua klaasike vett, siis Lumepimedusega seda muret ei ole. Maitse on õllel mänglevalt mahlane ja mõrkjas. Lõppmekk on kuiv ning männiokaste särtsakus jääb pikalt keelt parkima. Loe pikemat hinnangut siit.

Hinnang 8/10

Ülejäänud uued õlled meie turul

1. Õllenaut Turbahunt, Smoked Ale, hinnang 7/10, kirjeldus siit.

2. Vaat Aastapäev, Belgian Dubbel, hinnang 7/10, kirjeldus siit.

3. Veldi Jõulu Stout, hinnang 7/10, kirjeldus siit.

4. Saue Suits, Suitsune Stout, hinnang 6/10, kirjeldus siit.

5. Matsalu Ära Nisu Näkku, White IPA, hinnang 6/10, kirjeldus siit.

6. Holy Roller La La Land, Milk Stout, hinnang 6/10, kirjeldus siit.

7. Õllenaut Punakuub, Winter Ale, hinnang 6/10, kirjeldus siit.

8. Õllenaut Brikett, Smoked Ale, hinnang 6/10, kirjeldus siit.

9. Veldi Metsavana, Külmsuitsu Ale, hinnang 5/10, kirjeldus siit.

10. Hopster Hercule, Belgian Dubbel, hinnang 5/10, kirjeldus siit.

Tasub meeled ärksana hoida:

Lähipäevil peaks õllepoodidesse müüki jõudma mõned uued ja huvitavad pruulid.

Mustlaspruulikoda Käbliku on valmis saanud topelt IPA nimega Tuulispask. Antud õlle pilootpruul oli maitselt suurepärane ning seetõttu on ootused kõrged ka ametliku pruuli osas. Lisaks "mustlane" Anderson´s on valmis saanud tšilli stoudi nimega Vader.

Lõpetuseks tore uudis, sest meie turule on tulemas täiesti uus tegija - Sigmund nimelise porteriga on valmis saanud Must Lips pruulikoda.