Pasta liigitatakse pahatihti ühte kategooriasse kaalulangetuse ja tervisliku toitumise patuoinaste valge saia ja rafineeritud suhkrutega. Nüüd on aga üheskoos pastatootja Barillaga alustatud maitsva toiduaine maine taastamist.

Barilla väidab, et pasta valmistamisel kasutatud ainulaadse ning vastupidava struktuuriga tärklis teeb pastatoote seedimisprotsessi aeganõudvamaks.

Senikaua kui süüa pastat "al dente", on pasta glükeemiline indeks (toidu mõju veresuhkru tasemele) võrdväärne tatra või pruuni riisi omaga. Itaaliast pärinev kulinaarne mõiste "al dente", tähistab keedetud pasta valmidusastet, mille puhul osutab pasta hamba või kahvli all veel kerget vastupanu

Kaks eespool välja toodud argumenti annavad alust arvata, et nisujahust pasta söömine annab organismile ühtlases tempos vabanevat energiat ja hoiab kõhu kauem täis. Nii ei teki inimesel kohe näljatunnet ning energiat jätkub kauemaks.

"Lisaks on nisujahust pasta paju isuäratavam kui taldrikutäis täistera spagette," naljatab Blythman.