Minister Oviir märkis oma sõnavõtus, et Arengufondi seaduse järgi on Arengufondi jätkusuutlikkus riigikogu enda hinnata, teatas majandusministeerium.

„Riigikogu arupärimises seisab, et Arengufondi tuleviku üle spekuleeritakse. See novembrikuus antud hinnang vastab tõele – toona Arengufondi tuleviku üle tõepoolest peamiselt spekuleeriti,“ lausus Oviir.

Ta lisas, et Arengufondi rolli ning küsimust, kus või kes peaks pakkuma Riigikogule seadusloomeks vajalikku majandusanalüüsi, käsitletakse ettevõtluse tugistruktuuride reformi käigus, kus keskendutakse juriidilise vormi asemel ettevõtluse toetamiseks vajalikele teenustele.

Küsimusele, kas minister ei leia, et probleemid, mis on seotud Arengufondiga tulenevad sellest, et fondil puudub professionaalne juht, vastas minister: „Organisatsioonile on võimalik leida hea juht, kui on selge, millega see tegelema jääb.“

Oviir palus riigikogult võtta initsiatiiv ning anda sisend, mil viisil soovitakse Arengufondi jätkamist.

Riigikogu liikmed toetasid oma sõnavõttudes ettepanekut keskenduda Arengufondi tegevustes vaid seadusloomet toetavale majandusanalüüsile ja seirele.

Ettevõtlusminister lubas valitsusele esitada ettevõtluse tugistruktuuride reformimise kontseptsioon märtsis 2016. Ettevõtlusminister on novembris esitanud majanduskomisjonile ettepaneku, et selle käigus hinnataks ka Arengufondi rolli ettevõtluse tugistruktuurides.