Kui veel eelmise aasta lõpul tundus, et sel aastal jäävad lumenappuse tõttu uisukaared, suusasammud ja liulaskmised tegemata, oskasid suuremad supermarketiketid optimismi säilitada ja on pakuvad praegu suures valikus erinevaid talispordikaupasid.

Selveri kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid ütles, et kuigi absoluutne talvekaupade hitt on lumelabidas, siis viimastel päevadel on väga palju ostetud ka kelke ja liugureid, mille läbimüük oli enne jõule varasemast nõrgem. "Lumega on kelk lõbus ja mugav vahend laste lasteaedadesse toimetamiseks," tõi Erilaid välja kelgu praktilise poole.

Aastavahetusele järgnenud pühapäeval ehk esimesel tõelisel talvepäeval kasvas Maximas kelkude müük päev varasemaga võrreldes 15 korda.

Kõige populaarseim neist on ikka kelk ja kelgutamine ning vaatamata pikale traditsioonile, on ka kelkude valik poodides hakanud muutuma. Kui vanem generatsioon mäletab ikka puukelku, sellele järgnes ka praegu populaarne plastmasskelk, siis uus trend paistab olevat täispuhutav kelk!

Täispuhutavate kelkude Winter Twist Snow ja Winter Twist Drift hinnad on Selveris vastavalt 14,99€ ja 22,90€ ning Coop kauplustes 14,65€ ja 22,90€. Maximas jäävad täispuhutavate kelkude hinnad 9,99€ ja 23,99€ vahele.

Kelkudest odavamad on liugurid ja liulauad, mis käivad istmiku alla ning millega samuti lõbus mäest alla tuhiseda. Maximas leidub liulaudu hinnaklassis 1,49€ kuni 12,99€. Coop kauplustes on odavaim liugur saada 1,35€ eest ning kõige kallim 8,45€ eest. Selveri kauplustest on leitav soodsaim liugur 1,29€ ning kalleim 8,49€. Rimi tootevalikuga just ei hiilga, kuid liulaua leiab nende kauplusest 1,69€ eest ülesse küll.

Kõige kallim kelguliug tehakse aga roolikelguga, mille hinnad erinevates kauplustes varieeruvad lausa 146,90€ (Selver) ja 43,90€ vahel (Coop kauplused). Keskmine roolikelgu hind mõlemas kaupluses jääb siiski keskeltläbi 65 euro kanti.

Suurima kelgu valikuga võivad uhkeldada Maxima (ligikaudu 30 erinevat), Selveri (28) (ja Coop (28) kauplused, ning nende poodidest peaks iga talispordisõber endale sobiva varustuse leidma. Kelke leidub nii lastele kui ka beebidele (nt Selveris) ja küll üks täiskasvanu end kah kelku peale ära mahutab, kui õues lumesajus lustida soovib. Peale kelkude on saadaval suuski, uiske, abivahenditena kelgunööre ja suusamäärdeidki.