Ühe sõidu täispileti hind oli varemalt 1 euro ning 60 senti ja pärast hinnatõusu saab selleks 2 eurot. Ühe sõidu sooduspileti sai varem sõidukijuhilt sularahas soetada 80- eurosendi eest, kuid pärast muudatust saab sooduspileti hind olema 1 euro.

Hinnatõusu eesmärgiks on vähendada sularaha eest müüdavate üksikpiletite müüki, sest see suurendab ühistranspordi seisuaega peatustes. Ideaalis peaks hinnatõus ühistranspordiga sõitjaid suunama kasutama validaatoreid ning soetama ühiskaarti. Selle arvelt vähendataks kulukat ja ebamugavat sularaha käitlemist, arvab abilinnapea Taavi Aas.

Seni kehtinud komakohtadega hinnad tingivad Aasa sõnul sentidega arveldamise, mis on ajakulukas ja ebamugav sõidukijuhile ning kaasreisijatele. „Samas juhtide piletimüügi kaotamine ühissõidukites ei ole otstarbekas,“ ütleb Aas.

„Muudatus mõjutab väikest osa ühistranspordikasutajatest , kuna ülejäänud piletihinnad jäävad samaks,“ kinnitab Aas. Praegu moodustab juhi müüdud piletite arv veidi alla ühe protsendi valideerimiste koguarvust.