Tallink Duty Free juhi Aimar Pärna sõnul näitasid eelnevad uuringud, et lähtuvalt firma logistikateenuse mahtudest ja nõudlusest on ettevõttel otstarbekas arendada välja enda poolt opereeritav keskne logistikakeskus, mis võimaldab oma laevade ja hotellide teenustevõrgustikku kõige kiiremini ja kuluefektiivselt teenindada.

Logistikakeskusesse luuakse 20 täiendavat töökohta, kokku annab keskus tööd kuni 60-le inimesele.

Keskuse pindala on 14 500 ruutmeetrit, koondades 12 kilomeetrit riiulipinda. Aastas on keskus võimeline vahendama miljon tooterida ning saatma välja 2500 treilerit kaupu. Logistikakeskus hakkab vastu võtma 5000 kaubaautot ja 100 000 kaubaalust aastas.

Keskus kasutab kõige moodsamaid tehnoloogilisi lahendusi. Kogu teabevahetus toimub elektrooniliselt ning laos liigutatakse kaupu uut tüüpi väikesõidukitega. Laevu varustavad kaupadega uut tüüpi telemaatilise fuktsionaalsusega treilerid, mida saab eelprogrammeerida ning jälgida GPS-i teel.

Tallinki Logistikakeskuse ehitas Merko Ehitus AS.

AS Tallink Grupp on maailma üks suurimaid tax free jaekaubandusettevõtteid, mille kaubandustegevus toimub suuremas osas ettevõtte kuuel liinil seilavatel laevadel üle Läänemere. Hetkel sõidavad firma laevad Eesti, Soome, Rootsi ja Läti vahel, teenindades kokku aastas ligi 9 miljonit reisijat ning vedades ligi 300 000 kaubaveoühikut. 2017.aastaks on ettevõtte tellinud uue generatsiooni LNG kiirlaeva Tallinn-Helsingi liinile.