Eesti Energia juhatus otsustas madalate energiahindade tõttu Auvere elektrijaama ja Utah' projekti väärtuse kokku 65,6 miljoni euro võrra alla hinnata.
Äripäev küsis kunagiselt majandusministrilt Juhan Partsilt, kelle initsiatiivil Auvere jaama rajama hakati, kas praegu vaadates oli see õige otsus.
„See polnud mitte ainult õige otsus, vaid see oli absoluutselt õige otsus,“ kommenteeris Parts telefonis Auvere jaama ehitamise otsust. Ta lisas, et võib selle mõttekust ja vajalikkust põhjendada terve viie ajalehepoogna pikkuselt, sest tema hinnangul on sel teemal palju jama kirjutatud.

„Mitte valitsus ei olnud vastu tookord (Auvere plaanile – toim), vaid nõukogu. Arvestades selle investeeringu äritootlust, vaatas vabariigi valitsus taotluse läbi – arvestades, et riigikogu energiamajanduse arengukava nägi ette uusi jaamasid, toetas valitsus investeeringut läbi täiendavate tasuta CO2 kvootidega koostöös Euroopa Komisjoniga. Tootlus kasvas investeerimishetkel kuni 80%ni," selgitas Parts tausta ja seda, miks projekt nõukogu vastuseisust hoolimata käivitati.

Loe pikemalt Äripäevast.