Kui algse informatsiooni kohaselt hilines lend Riia lennujaamas, siis nagu hiljem selgus, esines viperusi ka reisibussiga, mis inimesi Tallinnast Riiga transportis. Pereisa, kes reisis oma elukaaslase ja 10. a lapsega kirjutas, et juba alguses tundus plaan tipptunnil Tallinnast Riiga õigeks ajaks jõuda üsna ebareaalsena. „Tellitud oli kaks Hansabussi reisibussi, kõik pealtnäha ilus ja tore,“ selgitas lugeja.

Napisõnalise bussijuhi käest tuli infot välja pinnida

Kuna bussis oli tualettruum katki, palus reisija bussijuhti käest ka peatust, sest reisijate seas oli lapsi, kes olid kogu sagimise vahepeal kannatlikult vetsupeatust oodanud. Esimene peatus tehtigi Ikla piiripunkti lähistel ning paraku osutus peatus planeeritust märksa pikemaks. Teine lugeja, kes reisis samuti pere ning lastega rääkis, et buss lihtsalt seisis ja seisis, kuni naisterahvas läks ise bussijuhi käest pärima, mis põhjusel ei liiguta.

„Bussijuht vastas, et mingi hüdraulika probleem ja abi on juba kutsutud, aga lõpuks pärast kolme tundi ootamist, bensiinijaama praadi ja tülpinud vestlusi „kui nõme see olukord on“, hakkasime siiski liikuma. Pärnust saadeti uus buss- sõiduvahend oli töökorras ning reisijate sõnul ka bussijuht väga sõbralik, kinnitades kõigile, et lennuk ootab Riia lennujaamas kindlasti kõik reisijad ära.

Märksa suuremas hädas olid reisibussis olnud aga turistid, kes eesti keelt ei kõnelnud ja esimese bussijuhi niigi nappidest selgitustest suuremat ei mõistnud. „Inimesed jagasid omavahel vähemalt informatsiooni,“ märkis üks lugejatest.

Lapse ja elukaaslasega reisinud isa selgitas, et selline jama paneb eriti muretsema väikeste laste ja nende emade pärast. „Oli lapsi, kes olid vaevu pooleaastased, aga juba minu, täiskasvanu jaoks, oli see tõeline õudusunenägu,“ ütles ta.

"Me tulime puhkama mitte ellujäämislaagrisse"

Ryanair valetas meile sõna otseses mõttes näkku- ei oodanud meid ühtki lennukit Riias ja lendu lükati aina edasi. Kui kell 23.00 teatati, et lennuk tuleb veel hiljem, otsustasime, et loobume. Mõõt sai täis- me tulime puhkama mitte ellujäämislaagrisse. Stanstedis rongid ja bussid nagu nii ei sõida ja meil oli järgmine päev täis plaanitud erinevaid tegemisi, mille eest juba ka tasutud,“ oli perekond äärmiselt löödud. Lugeja selgitas, et järgmisel päeval Tallinna tagasi sõites tundub endiselt, et kedagi kliendi mure ei huvita. „Ei vasta Ryanair, tuulde läinud majutuse pakkuja. Ainus asi, mis rahustab on see, et sai reisikindlustus tehtud,“ rõhutas meesterahvas.

Noormees, kes meile esimesena kirjutas ning lootusetult hilinenud lennust teavitas, lisas hiljem, et lend ei väljunud isegi mitte südaööl, vaid 01.15 Läti aja järgi – nii jõuti Londonisse Stanstedi lennujaama kell 2 öösel. „Mina isiklikult jõudsin oma sihtpunkti kogu hilinemise ja vassimise tõttu 24 tundi hiljem, sest ronge ning busse ootasin hommikuni ja alles täna (toim. 19.01.16) pärastlõunal saabusin oma lõppsihtkohta,“ rääkis lugeja. Kui meesterahvas oli Ryanairi töötajatelt uurinud kompensatsiooni ja majutuse kohta, olid nood vastanud häguselt, et ilmastikuolude tõttu ei saa nemad antud hilinemist kuidagi kompenseerida.

Emal ei õnnestunud lennujaamast saada infot omapäi reisiva alaealise poja lennu kohta

Enne aga kui Tallinn-London marsruudi seiklused said alata, tuli lennukil Londonist ka Tallinna jõuda ja just sellelt lennult ootas Merike koju oma poega. „Ootasin kell 11.35 Londonist poega ning kuni selle ajani, kui lennuk maandus seoses raskete ilmastikuoludega Riias, oli kõik arusaadav,“ rääkis naisterahvas. Ka Riia lennujaamast pidanuks reisijad Tallina toodama reisibussi(de)ga.

„Konkreetset infot ma Tallinna Lennujaama infolauast ei saanudki. Helistasin poole nelja paiku, et täpsustada, kuidas asjad on, öeldi, et kohe maandub Riia lend ja Ryanairi reisijad tulevad ilmselt selle lennuga. Kihutasin jälle lennujaama vastu, aga ei kedagi!“ oli lugeja pahane. „Minu jaoks oli info oluline, sest poeg on alaealine ja ta tuli Londonist koos samuti alaealise sõbraga- muidugi muutusin murelikuks,“ selgitas ta.

Poisid jõudsid lõpuks Tallinna kella kuue aeg õhtul ning nende koju jõudmine viibis üle kuue tunni. London-Tallinn-(Riia) reisijad ei saanud aga ei kosutavad vahepala ega veepudelit.