Karistusseadustiku ärisaladuse avaldamist käsitleva paragrahvi kohaselt võib ärisaladuse avaldamise eest oodata halvimal juhul isegi vanglakaristus.

Ärisaladuse avaldamise eest ilma aktsiaseltsi või osaühingu pädeva organi vastava loata karistatakse rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Sama teo eest, kui sellega on põhjustatud oluline kahju, karistatakse rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Tänane Eesti Ekspress kirjutas, et Vabaerakonna ühel liidril Artur Talvikul õnnestus Riigikogus sadamaafääridele pühendunud uurimiskomisjoni juhina kätte saada kiivalt hoitud saladus: Tallinna Sadama parvlaevade ostulepingud. Üks huvitav asi, mis dokumentidest Talviku sõnul välja koorus oli see, et Poolast tellitud praamid on 17,5 miljonit eurot kallimad kui Türgi omad.

TS Laevad teatas täna, et põhimõtteliselt on Talvikul õigus, et Türgis ehitatavad praamid tulevad kätte odavamalt, kuid ei kinnitanud 17,5 miljoni eurost hinnaerinevust ärisaladusele viidates.

"Türgi pakkumine oli odavaim, aga käesoleva aasta 1. oktoobriks poleks tehas saanud nelja laeva valmis ehitada, see oli nende poolt välistatud. Poola laevatehas tegi hinna poolest järgmise pakkumise," ütles TS Laevad juhatuse esimees Kaido Padar.