Katrin Bats Rimi supermarketiketist ütleb, et hetkel on kauplustes alles 9 protsenti sisseostetud maiustustest, mis on üsna väike kogus. "Müüme neid endiselt, mõistagi kuni 50-protsendilise allahindlusega," tõdes Bats.

"Jõulumüükidega seda muidugi võrrelda ei saa aga hea hind on siiski oluline ning ostjaid leidub," ütles Bats ja lisas, et selliselt pakutakse neid kuni käesoleva kuu lõpuni ning seejärel antakse jäägid üle Toidupangale.

Jõulutemaatilisi tööstuskaupasid on järel pigem vähe, sest neid tellitakse igal aastal piiratud koguses. "Praegu pakume neid 75-protsendilise soodustusega," täpsustas Rimi kõneisik.

Hooajakaupade puhul on oluline oskuslikult planeerida ja seda kinnitab ka Selveri kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid. "Nii maiuste kui ka teiste toidu- ja tööstuskaupade osas suutsime oma jõulumüüke piisavalt hästi planeerida ning pärast pikki pühi jäi jõuluteemalisi tooteid järele väga väikestes kogustes," ütleb ta.

Selverites müüakse jõuluteemalisi maiustusi kuni 40-protsendiliste allahindlustega.

Coop Eesti Keskühistu kauplustes müüdi jõuluhooajal tavatoidust ca 80 protsenti sisseostetud hooajatoodetest. "Allahinnatud jõulutooteid ostavad kliendid ka peale põhihooaega meeleldi, kuna tavatoodetega võrreldes saavad nad need soodsamalt kätte. Näiteks kui soovitakse osta lihtsalt midagi magusat, siis pole takistuseks, et toode on jõulupärases pakendis," rääkis Coop Eesti kommunikatsioonijuht Ivo Rull.

Coop kaupluste hooajatoodete allahindlused kõiguvad enamasti 25-protsendist kuni 65-protsendini ning sõltuvad jääkide kogustest. "Tooteid müüakse kuni nende säilivusaeg seda lubab ning müümata üksikud tooted kantakse säilivusaja lõppemist maha," selgitab Rull.

Hea lugeja, anna teada, kas ka sina lõikad pühadejärgsetest allahindlustest kasu ja ostad hea meelega sooduspakkumises maiustusi või teisi hooajakaupu?