„Rahval on õigustatud ootus saada teada parvlaevahanke ja tellitud laevade täpset hinda. Vastasel juhul on võimatu hinnata, kas näiteks Väinamere Liinide tõrjumine mandri ja saarte vahelise parvlaevaliikluse korraldamise juurest oli kokkuvõttes maksumaksjale kasulik või mitte,“ sõnas Tallinna Sadama uurimiskomisjoni liige Jaanus Karilaid pressiteenistuse vahendusel.

„Olen seisukohal, et uurimiskomisjoni esimehe Artur Talviku avalikustatud parvlaevade hinnavahe ei kahjusta kellegi huve. Küll aga vastab see rahva ootustele ja järgmine samm peab olema tellitud nelja laeva tegeliku hinna avalikustamine. Leian, et Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ja AS Tallinna Sadam peavad väga selgelt põhjendama, kuidas kahjustab antud hinnavahe avalikustamine ettevõtete ärihuve ning konkurentsikeskkonda,“ jätkas ta.

„Tallinna Sadama korruptsioonijuhtumi uurimiskomisjon on oma lühikese tegutsemisaja jooksul saanud juba väga suures mahus huvipakkuvat materjali. Leian, et hiljemalt veebruari lõpus või märtsi alguses peaks komisjon tegema avalikkusele ülevaatliku kokkuvõtte sellest, mis siis ikkagi Tallinna Sadamas täpsemalt toimunud on,“ lõpetas Karilaid.