Kõigile, kellel on soov kaalu langetada või ideaalkaalu hoida, on heaks abimeheks täpne kaal, mis aitab progressil regulaarselt silma peal hoida ja seatud eesmärkide poole püüelda. Hiljutiste uuringute kohaselt on kõige õigem aeg kaalule astuda esimesena asjana igal hommikul. Seda mitte korra vaid seitsmel päeval nädalas.

"Kaalumisest võiks saada inimese hommikuse rutiini osa," ütleb Colorado ülikooli Anschutzi tervise- ja heaolukeskuse juhataja Holly Wyatt. "Kaalu kontrolli all hoidmiseks ning teadlike otsuste langetamiseks on inimesel tarvis igapäevaselt kaalunumbriga kursis olla," ütleb ta.

2015. aastal läbiviidud uuring kinnitab ta sõnu. Tulemused näitasid, et igapäevased kaaluleastujad suutsid soovitud kehakaalu palju tulemuslikumalt saavutada ning hoida. Seda seepärast, et regulaarne kaalumine kannustas inimesi muudatusi ellu viima päev korraga - olgu selleks rohkem liigutama või vähem sööma.

Cornelli ülikooli analüütikud jälgisid kahe aasta jooksul 162 ülekaalulist meest ning naist keskmises vanuses 47 eluaastat. Nad avastasid, et need, kes kaalusid end iga päev ning hoidsid ülesmärgitud tulemustel silma peal, langetasid kaalu ja hoidusid kilode tagasitulemisest edukamalt.

Õigeks kaalumiseks soovitab tervise- ja toitumisalaste uudiste reporter Sue Byrne talitada nii:

1. Kaalu end igal hommikul vahetult pärast tualettruumis käimist. Kuna öö jooksul vähenes su organismis veesisalduse protsent, on number tõenäoliselt väiksem. Astu kaalule võimalikult väheste riietega.

2. Kaal olgu kindlal ning tasasel pinnal. Isegi vaipkattega põrand võib juba tulemust mõjutada.

3. Seisa kaalul paigal ja proovi keharaskus asetada võrdselt mõlemale jalale. Kui kasutad kaalu, mille on rasvasisalduse näitaja, pead kaalul seisma paljajalu.