Laevade üldpikkus on 114 meetrit, autoteki pikkus on 107 meetrit, sõiduautosid mahub laevadesse 150 ja reisijaid 700 inimes, istekohtade arv on salongis 500 ja ratastoolikohti on salongis seitse.

Igale laevatekile pääseb liftiga, mis hõlbustab ratastooliga reisijate liikumist. Parvlaevade sõidukiirus on 8-10 sõlme ja maksimaalne kiirus ca 15 sõlme.

TS Laevad OÜ juhatuse esimehe Kaido Padari sõnul on meeskonna peamised fookused laevaehitus, piletisüsteem, värbamised ning partnerite valik. „Oleme oma töö planeerinud nii, et aasta esimeses kvartalis teeme ära olulised organisatoorsed tööd ning suvekuudel keskendume parvlaevade siia toomisele," lisas Padar.

Tallinna Sadama tütarettevõtte TS Laevad poolt ehitatavate parvlaevade väliskujunduse autor on loovagentuur Identity ja sisekujunduse autor sisearhitekt Pille Lausmäe.

Saaremaa vahet sõitma hakkavate parvlaevade Tõll ja Piret puhul domineerib välisdisainis vastavalt sinine ja oranž värvus, Hiiumaa liinil sõitma hakkavate parvlaevade Leiger ja Tiiu puhul vastavalt roheline ja punane toon.