Ikoonilise nuku tootja Mattel tutvustab oma uute nukkudega kolme uut kehatüüpi juba tuttava "originaali" kõrval. Poeriiulitele ilmuvad nii pika, kurvika kui ka lühikest kasvu kehatüübiga Barbie'd.

Foto: Matell, Business Insider

Samuti asutakse nukke valmistama erinevate naha- ja silmavärvidega ning juustega.

Barbie nukk on viimastel aastal saanud teravate kriitikanoolte osaks, sest mänguasjale heidetakse ette tüdrukutele ebarealistlikke ootuste loomist inimkeha ja kehakaalu osas.

Mänguasjavalmistaja on öelnud, et uute nukkudega soovitaksegi tüdrukutele pakkuda suuremas variatsioonis nukke, mis peegeldavad paremini ühiskonda, kus nad suureks sirguvad.

Eelmisel aastal tutvustas Mattel 23 uut nukku, nn Fashionistade kollektsiooni, kus olid samuti esindatud erinevate nahavärvide ja füüsiliste omadustega Barbie'd. Lisaks said nukud lameda tallaga jalad, mis vahetasid välja varem Barbie'de rangeks tunnuseks olnud kontsakingakujulised labajalad.

Uues Barbie nukkude kollektsioonis on 33 uut nukku, 30 erinevat juuksevärvi, 24 erinevat soengustiili, 22 silmavärvi, 14 erinevat näokuju, 7 erinevat nahavärvi ning mõistagi 4 erinevat kehatüüpi (originaal, pikk, kurvikas, lühike ehk petite).

Vaata USA Today videost ikoonilise nuku transformatsiooni ligi 60-aasta jooksul.