Teine Eesti linn, mis on reaalajas infoedastamise palju tõsisemalt ette võtnud, on Tartu. Emajõelinnas on lausa 44 bussipeatust taoliste elektrooniliste infotabloodega varustatud.

Tallinnas on täna aga veel vaid kuus reaalaja infotabloodega varustatud peatust. Need on Taksopark, Vabaduse väljaku kaks peatust, Estonia, Zoo ja Lepistiku peatus.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul on lisaks ka koostöös erakapitaliga paigaldatud veel kaks tablood Ülemiste Citysse, mis ei ole linna omanduses, aga millele edastatakse informatsiooni sõidukite väljumise kohta.

Kopli trammitee rekonstrueerimise käigus on veel kavandatud paigaldada tablood kahte Balti jaama trammipeatusse
Andres Harjo
„Alanud aastal on linnal plaanis reaalaja infosüsteemi tabloosid paigaldada kolme peatusesse — kahte Hobujaama trammipeatusesse ja ühte Autobussijaama peatusesse. Kopli trammitee rekonstrueerimise käigus on veel kavandatud paigaldada tablood kahte Balti jaama trammipeatusse,” selgitas Harjo tänavusi plaane.

Tabloode paigaldamisel lähtutakse sellest, et need oleksid suurima käibega ehk neid läbib suurim hulk reisijaid.

Linnavalitsus tuletab meelde, et reaalajas on sõidukite infot võimalik jälgida ka ühistranspordiliinide ja peatuste infolehel soiduplaan.tallinn.ee ja mobiilis m.soiduplaan.tallinn.ee.