Kas vastlakukkel on nagu vastlakukkel ikka või neid maitses ka märkimisväärne erinevus välja tuleb, oli meie testijate peamiseks küsimuseks enne vastlakukli maratoni algust. Kui tuleb, siis millest ja mis teeb ühe vastlakukli paremaks kui teised - sai, moos, vahukoor või kõik see kokku?

Testitavate sekka mahtus nii toidupoest ostetavaid kui ka kondiitriäri või kohviku lettidelt leitavaid kukleid. Üllatusi esines ka ses osas, kas hinna ja kvaliteedi suhe ikka peab eranditult paika.

1. Kondiiter Heidi Park, marjane vastlakukkel 2 eurot *kalleim

2. Selveri Köök, vastlakukkel 0,62 eurot (4 tk 2,49€)

3. Pagaripoisid, vastlakukkel 0,79 eurot (2 tk 1,59€)

4. Pai Pagar, vastlakukkel 1 euro

5. Narva Kohvik, vastlakukkel 1 euro

6. Reval Kondiiter, vastlakukkel 0,49 eurot (4 tk 1,99€) *odavaim

7. Eesti Pagar, vastlakukkel 0,55 eurot (4 tk 2,19€)

Testi kaasati ajakirjanduse ja reklaami tudengid Deivi Kivi ja Martin Lõbu ning Naisteka toimetaja Kairi Prints ja sporditoimetuse reporter Rasmus Raidla. Nii palju, kui on erinevaid inimesi, on ka erinevaid maitseid ning selgus, et kuklid on vägagi maitse küsimus.

Teistest enim said siiski kiita Narva kohviku, Heidi Parki ja Pai pagari kuklid.