Lugeja kirjutas, et uus süsteem, mis võimaldab Eesti Lotost piletit osta ainult dokumendi alusel, ei kindlusta inimestele seda, et nad ei peaks piletit ilmtingimata ise kontrollima.

"Ostsin eile R-kioskist lotopileti autojuhiloaga. Kuna mulle meeldib loosimise ajal ringe teha, siis eile vaatasin mängu teleka vahendusel. Võitsin nii nurgad kui ka diagonaalid ehk siis üle kaheksakümne euro," rõõmustas lugeja.

Kui ta aga oma Eesti Loto kontoga sisse logis, ei olnud soetatud piletitest ning äsja lunastatud võitudest veebikeskkonnas mingit märki. "Läksin siis täna hommikul R-kioskisse ja mul oligi õigus, olin võitnud!" ütles ta. Naisterahvas selgitas, et kui ta poleks mugavusest ringe ise tõmmanud ja Eesti Loto veebikeskkonnale lootma jäänud, poleks ta võidust teada saanudki ning antud võidusumma oleks kuskile õhku rippuma jäänud.

Eesti Loto turundus- ja müügidirektor Annely Luikmel tõdes, et terminalist ostetud piletid ei kajastu hetkel tõepoolest lotomängija mängukontol ning seal on nähtavad vaid veebist või m-loto vahendusel ostetud piletid.

"Kaupluse lototerminalist ostetud piletit peab inimene ise kontrollima nagu seni," ütles Luikmel. Võiks ju arvata, et nii Eesti Loto veebikonto kui ka dokument on isikukoodiga seotud ning piletid peaks seetõttu kajastuma internetiski. Luikmel selgitab, et kõik piletid ongi andmebaasis seotud mängija isikukoodiga ja mängijal on võimalik näiteks juhul, kui pilet on kaduma läinud, võit siiski kätte saada. Selleks peab ta pöörduma Eesti Loto poole ning kui tema isikukoodiga on seotud väljamaksmata võite, siis makstakse need talle välja.

"Samuti on võimalik Eesti Lotol nüüd suuremate (so alates 2000 €) võitude korral, mida ei ole õigeaegselt vormistatud, mängija tema isikukoodi alusel üles otsida ning võit välja maksta. Siiani oli võit võimalik vormistada vaid võidupileti alusel," selgitab Luikmel.

Samas on Luikmeli sõnul käimas hankeprotsess, mis antud ebakõlale lahenduse toob. Välja tahetakse vahetada Eesti Loto keskksüsteem ning uues süsteemis on kavas kuvada mängija veebikontol ka tema terminalist ostetud piletid ning nende võidud.