„Põlevkivi kaevandamine ja kasutamine panustab Eesti sisemajanduse koguprodukti nelja protsendiga, tekitades samas üle 80 protsendi kogu Eestis tekkivatest heitmetest. Seega mõjutab Pariisi kokkulepe tugevalt antud sektorit ning selle valguses tuleb asuda üle vaatama Eesti põlevkivi tulevikku, sest põlevkivi on üks saastavamaid energiaallikaid. Samas tähendab põlevkivi Eestile majandusmootorit, energiajulgeolekut ning tuhandeid töökohti Ida-Virumaal. Meie valitsusele meeldib kiirkorras täita kõiki liitlaste käske ja direktiive, kuid põlevkivi küsimus on koht, kus lähtuda tuleb Eesti ja meie inimeste heaolust,“ sõnas Ida-Virumaalt Riigikokku valitud Valeri Korb.

Korb jätkas: „Seega tuleb vastu võtta otsused, mis aitaksid kaasa töökohtade hoidmisele ning seeläbi ka piirkonna arengule. Me peame leidma võimalusi, et ettevõtjate koormust tänaste nafta hindade juures langetada. Vastasel korral kaotame me veel täiendavaid töökohti. Olen seisukohal, et keskkonnatasude maksmine tuleks antud sektoris viia nafta maailmaturu hinnaga sõltuvaks. Kui hinnad on madalad, siis töökohtade säilitamise nimel maksu ei maksta ning kui maailmahind kasvab, tulevad tagasi ka keskkonnatasud.“

„Taoline muudatus oleks Ida-Virumaale ääretult vajalik. Me ei saa lihtsalt käed rüpes istuda ja valitsuse kombel tööstusparkidele lootma jääda. Muidugi on tööstusparkide loomine väga vajalik, kuid lühiperspektiivis ei ole sellest kasu. Tegutseda on vaja aga kohe,“ lõpetas Valeri Korb.