„Möödunud aasta oli AS Andmevarale nii müügitulu kui kasumi poolest hea aasta, samal ajal oli see ka oluliste muudatuste aeg,“ ütles siseministeeriumi varade asekantsler Riho Kuppart.

„Seoses 1. jaanuaril toimunud rahvastikuregistri üleminekuga siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskusse (SMIT) on AS Andmevara oma tegevuse praeguseks edukalt ümber korraldanud. Rahvastikuregistri sujuva ülemineku nimel pingutasid AS Andmevara, SMITi ja siseministeeriumi inimesed, tänu kellele läks riiklikult oluline register SMITi üle ilma märkimisväärsete tõrgeteta,“ lisas ta.

AS Andmevara müügimaht on viimastel aastatel kasvanud. Möödunud aastal oli AS Andmevara müügitulu 3,2 miljonit eurot ja puhaskasum 362 000 eurot. Kirjaliku enampakkumise teel on kavas müüa kõik riigile kuuluvad AS Andmevara 31 956 aktsiat. Alghinnaks on 848 500 eurot.

Enampakkumise võitjaks tunnistatakse pakkuja, kelle pakkumuse summa on suurim. Võitjaga sõlmitakse enampakkumuse aktsiate võõrandamisleping. Pärast müügitehingu lõpetamist jätkab AS Andmevara eraettevõttena.

AS Andmevara müüki nõustab ning müügiprotsessi korraldab finantsnõustaja Redgate Capital koostöös advokaadibürooga Tark Grunte Sutkiene. Nõustajad on alates novembri algusest tutvustanud ettevõtet võimalikele ostjatele nii Eestis kui välismaal.

AS Andmevara on 19. septembril 1997. aastal asutatud aktsiaselts, mis pakub registrite, andmebaaside ja infosüsteemide pidamise, arendamise, majutamise ning rakendustarkvara hoolduse ja klienditoe osutamise teenust.