Seppälä sõnul on tõestatud, et tegelikult tuleb edukaks saamiseks kõigepealt õnnelik olla, mitte vastupidi. Seppälal on töökogemus mitmetest kõrge saavutusvajadusega keskkondadest nagu Yale, Stanford ja Silicon Valley. Oma kogemuse põhjal kinnitab ta, et inimesed maksavad edu eest väga kõrget hinda. Nad põletavad ennast läbi lükates õnnelikuks saamise edasi, uskudes, et õnnelik olek saabub lõpuks pärast oma karjäärieesmärkide täitmist.

Uuringud aga kinnitavad, et kui inimene seab algselt esikohale enda isikliku heaolu, saavad ka töötulemused olema paremad. „Enda rahulolu esikohale seadmine muudab inimese produktiivsemaks, loovamaks, energilisemaks, karismaatilisemaks ja mõjukamaks,“ kinnitab ta.
Võti on siinkohal Seppälä sõnul enda vastu kena olemine. „Uuringud kinnitavad, et enesekriitilisus on sisuliselt iseenda saboteerimine, samas kui enda vastu kena olemine ehk endasse mõistmisega, arusaamise ning headusega suhtumine (nagu kohtlete oma sõpra), viib suurema optimismi, produktiivsuse ning parema enesetundeni,“ lausus ta.

Kuidas enda vastu kenam olla? Selleks annab Seppälä neli soovitust:

1.Kohelege ennast oma sõnades hästi. Pange tähele, mida te endale mõtetes ütlete. Selle asemel, et ebaedu korral ennast süüdistada ja öelda: „Ma olen täielik idioot!“ mõelge parem nii: „Mul oli üks hajameelsuse hetk ja see on täiesti normaalne“.

2. Kirjutage endale kiri. Kui emotsioonid keevad üle, kirjutage endale kiri. Justkui kirjutaksite oma sõbrale. Alguses võib see näida kentsakas, kuid lohutavaid sõnu paberile pannes normaliseerite te olukorra.

3. Arendage enda jaoks meeli rahustav lause. Leidke mantra või fraas, mida saate keerulistes olukordades kasutada, nii et see võimaldab teil probleemidega tegeleda selge peaga ning väärikalt.

4. Koostage endale nimekiri asjadest, mille eest olete tänulik. Pange kirja viis asja, milles eest iga päev tänulik olla või millega hakkamasaamise eest te tänulik olete. See võib küll tunduda liigse lihtsustamisena, kuid see lühike harjutus annab võimsaid ja pikaajalisi tulemusi.