Nii Estraveli, Go Traveli kui ka Reisieksperdi reisibüroode turundusjuhid tõdevad ühest suust, et nimetatud pakettreisidele on saadaval vaid üksikud kohad ning kuna koolivaheajareisid on üsna nõutud, siis sooduspakkumisi selleks perioodiks tavaliselt pole või on juba läbi. Eesti koolilaste vaheaeg kattub sageli ka teiste riikide koolivaheaegadega, mis tingib ka kõrgema hinnataseme.

Eestlased sõidavad perega puhkama Kanaari saartele ja endiselt Egiptusesse.

Kuigi esiviite on keeruline koostada, sest reisibüroode kaupa on ka inimeste eelistused erinevad, võib kindlasti populaarseimate sihtkohtadena välja tuua Kanaari saared (Tenerife, Lanzarote) ja vaatamata kõigele Egiptuse, eesotsas Hurghadaga. Kui Kanaari saared on pigem kõrgema hinnaga, siis Egiptus on läbi aegade olnud kevadvaheaja soodsaim valik.

"Näiteks Hurghada 20. märtsi väljumise 4* hotelli „kõik hinnas“ paketi hinnatase algab 650 eurost inimese kohta, võrdluseks 23. märtsi Tenerife 2* hotelli toitlustuseta paketi hinnad algavad 788 eurost," ütleb Estraveli tegevdirektor Anne Samlik.

Go Traveli vahendusel saaks 18. märtsil Tenerifele,Costa Adeje hotelli Laguna Parki puhkama alates 849-eurost, esmaspäevasel päeval, 21. märtsil Lanzarotele loteriimajutusega hotelli alates 699-eurost ning Egiptusesse Hurghadasse 20. märtsil 510 euro eest (Sea View poolpansion).

Reisieksperdi hinnad kattuvad suuresti Go Traveli omadega ning koolivaheajal on võimalik Tenerifel ühe nädala puhata 699 euro eest. Ka Egiptuse Hurghada ühe nädala reis algab 510-eurost.

Reisieksperdi turundusjuht Evelin Raidma selgitab, et Egiptuse ja Türgi populaarsus on muidugi langenud ja rohkem kardetakse Egiptust. "Pered eelistavad turvalisi sihtkohti, aga samas on just Egiptus see päikseline, soe ja kõige madalamate paketihindadega sihtkoht," ütleb Raidma.

Täna tehakse ettevalmistusi juba sügisese vaheaja reisideks.

Estraveli tegevdirektor Samlik selgitab, et kevadised plaanid said paljudel paika juba kooliaasta alguses ja täna tehakse ettevalmistusi juba sügisese koolivaheaja reisideks. Samuti tõdeb ta, et perede jaoks on mugav lahendus pakettreis, aga aina enam reisitakse omal käel, valides lennupiletid koos mugava korterimajutusega, autorendi ja ekskursioonidega. Sama kinnitab Go Traveli turundusjuht Anu Vane ja lisab, et viimaste hetke pakkumiste peale ei tasu lootma jääda, kuigi hea õnne korral on ka siis võimalik soodsaid pakkumisi leida.

"Kuna põhiosa Go Traveli eraklientide müügist moodustavad puhkusepaketid, ei koostaks me lennupiletimüügi põhjal edetabeleid, kuid klientidega rääkides jäävad populaarsete linnareisi sihtkohtadena kõlama Berliin, Pariis, Amsterdam, ent ka Billund kui Taani Legolandile lähim lennujaam ning Kopenhaagen," jagas Vane veel populaarseid sihtkohti.

Ligi pool Tourest messil reisi ostnud inimestest valis endale puhkuse Kreekas.

"Kui seni on eestlaste suvereiside sihtkoht number üks olnud Türgi, siis tänavu teeb selget võidukäiku Kreeka, mida oli hästi näha hiljutisel reisimessil Tourestil – umbes pool messil reisi ostnud inimestest valis endale puhkuse Kreekas," valgustas Vane uusi reisitrende.

Lisaks toovad reisibürood peale Eesti siseturismi välja järgnevaid populaarseid sihtkohti, kus eestlased kevadvaheaega veeta eelistavad:
- Soome
- Itaalia, Saksamaa ja Prantsusmaa kui suusareiside, aga ka linnapuhkuse sihtkohad
- Tai (või Aasiast Vietnam, Indoneesia, Filipiinid jt)
- USA
- Dubai, AÜE