Kui seni tuli mobiil-ID-ga liitumiseks kohe välja käia 10-eurone riigilõiv, siis Tele2 esindustes mobiil-ID teenusega liitudes lisatakse riigilõiv alates märtsikuust väikeste osadena kliendi mobiil-ID tavapärase kuutasu juurde viie aasta jooksul.

„Riigilõiv oli paljudele inimestele takistuseks mobiil-ID mugavuse äraproovimisel, seega otsustasime selle barjääri kliendi jaoks kaotada. Nüüd tuleb kliendil maksta vaid igakuist 0,99 eurost kuutasu, milles sisaldub juba ka riigilõiv,“ ütles Tele2 tootedirektor Katrin Aron ning lisas, et riigilõivu ajatamine peaks mobiil-ID teenuse muutma palju suuremale hulgale inimestele kättesaadavaks.

Lisaks on klientidel Aroni sõnul peatselt põhjust rõõmu tunda ka teise uuenduse üle, mis võimaldab olemasolevate mobiil-ID sertifikaatidega liikuda ühe operaatori võrgust teise või vahetada SIM-kaarti ilma uuesti riigilõivu maksmata.

„Seni tuli mobiilioperaatorit vahetaval kliendil tasuda teise operaatori juures mobiil-ID riigilõiv uuesti, et saada uued sertifikaadid. Töötame hetkel selle kallal, et tulevikus jääksid senised sertifikaadid kehtima – see on kliendi jaoks taas oluline rahaline võit,“ lausus Aron.

„Täna on meie keskmine mobiil-ID kasutaja noorem või keskealine nutitelefoni omanik, kes käib palju e-pangas ja allkirjastab sageli lepinguid. Pisut üle poole kasutajatest on meesterahvad,“ tõi Aron välja. „Nende kahe kasutajasõbraliku uuendusega, millest üks rakendub homme ja teine järgnevate kuude jooksul, jõuab mobiil-ID kindlasti ka inimesteni, kes kasutavad e-teenuseid keskmisel tasemel ja pole seni mobiil-ID-ga liitumist seetõttu ette võtnud.“

Mobiil-ID on Eestis kasutusel alates 2007. aastast. Jaanuarikuus täitus Eestis 75 000 teenuse kasutajat, kes teevad ühes kuus keskmiselt ligi 3 miljonit mobiil-ID tehingut.