Venemaa keskpank prognoosib, et selle aasta kokkuvõttes suudavad pangad teenida 400 miljardit rubla ning näeb sektori kasumlikkuse taastumise märke, kirjutab Kommersant.

Esimese kvartali kokkuvõttes võib pankade kasum ulatuda 100 miljardi rublani, tõdes keskpanga asepresident Mihhail Suhhov Šveitsis konverentsil esinedes.

„See kasum ei tule ainult meie suurima panga arvelt, vaid kogu pangandussektori on üle aja taas kasumlik,“ lausus ta, lisades, et kasumlikkus hakkas taastuma mullu detsembris. „Ma arvan, et esimeses kvartalis ületab kasum 100 miljonit rubla. Mis puutub aastaprognoosidesse, siis need tuleks teha korralikult, aga ma arvan, et number 400 miljardit on reaalne,“ lausus ta.

Keskpanga hinnangul hakkas olukord paranema juba eelmise aasta detsembris, kuid üldist pilti halvendasid ebakvaliteetsete varade "rekordimehe" Vnešprombanki tulemused. Rämpsvarade maht pangas ulatus 210 miljardit rublani.

Eelmise aasta kokkuvõttes oli Venemaa pangandussektori kogukasum 192 miljardit rubla, mis on 2014. aasta tulemusest kolm korda väiksem. Toona teenisid pangad 589 miljardit rubla puhaskasumit.