„Aho rääkis, et ta kandideerib, ja see oli ette teada. See on puhtalt tema isiklik asi. See ei ole valitsuse ega valitsuste vaheline asi,“ ütles Sipilä Brüsselis, kus osaleb Euroopa Liidu riigi- ja valitsusjuhtide tippkohtumisel, vahendab Helsingin Sanomat.

Aho kandideerib Venemaa suurima panga Sberbanki juhatusse. Pank on nii Euroopa Liidu kui ka USA sanktsioonide nimekirjas.

Sipilä sõnul tegutseb Venemaal ka teisi Soome eraisikuid ning panga juhatuses tegutsemine ei ole sanktsioonide rikkumine.

„Kui ta sellest rääkis, ütlesin, et ei hakka seda kuidagi takistama. Ta põhjendas seda hästi ning loomulikult see, et nii suure panga juhatusse palutakse, on hinnang tema oskustele,“ ütles Sipilä.

Aho rääkis neljapäeval Helsingin Sanomatele, et Sberbenki juhatuses on veel kaks välismaalast, kellest üks on Itaalia panga Monte dei Paschi di Siena juhatuse esimees Alessandro Profumo.

„Kuigi sanktsioonid kehtivad, on Soomel ja Venemaal palju läbikäimist, mis jätkub normaalselt. Naabrus jätkub, kuigi me elame läbi raskeid aegu. See on väga tähtis mõlema seisukohalt,“ ütles Aho.