Oma esimese LNG-jaama pani JetGas püsti 2014. aastal Saaremaale. „See oli meie pilootprojekt," selgitas ettevõtte juhatuse liige Janek Parkman. Katsejänes oli Saaremaa piimatööstus, mõne aja pärast liitus LNG kasutajate klubiga ka Saaremaa lihatööstus, siis leivatööstus ja mitmed teisedki sealsed ettevõtted.

Ettevõte on Haapsalus juba rohkem kui aasta teinud eelluuret ja võimalikud kliendid kindlaks teinud. Parkman näeb Haapsalus JetGasile perspektiivikat tulevikku - tarbijaid, kellele LNG sobib nagu rusikas silmaauku, on tema sõnul siin omajagu. „Eks me pea alustuseks muidugi selgitama, mis asi see LNG on, sest Haapsalus on see täiesti uus teema," ütles Parkman ja lisas, et soovi korral teeb ta ettevõtjaile ekskursiooni Kuressaarde, JetGasi esimesse LNG kantsi.


Kas ja kui suur on majanduslik mõttekus hakata LNG tarbijaks, oleneb Parkmani sõnul sellest, millist energiaallikat ettevõte parajasti kasutab. „Neil, kes on praegu kaugkütte küljes, on mõistlik sinna ka jääda - kaugküttega me konkurentsis ei ole. Aga kes kasutavad põlevkiviõli, diislikütust,vedelgaasi, neile on LNG kindlasti soodsam," selgitas Parkman.