Ajakirjaniku naerupahvaku peale, et kuidas Clinton hävitab kogu maailma vastas Faber, et vaadake kui edukas ta on olnud Lähis-Idas.

Donald Trumpi võimaliku poliitika kohta, mis aeglustaks rahvusvahelist kaubandust USA ja teiste riikide vahel, lausus Faber, et muidugi on negatiivne kui piiratakse vaba turgu.

„Kuid USA on andnud ära palju, millest on teised riigid saanud kasu. Vaadake näiteks majanduskasvu 2000. aastast tänaseni – millistel maadel on läinud suhteliselt hästi,“ küsis Faber. „Arenevatel maadel on läinud fantastiliselt.“

Arenevate maade SKT on kasvanud oluliselt. Elatustase on märkimisväärselt kasvanud. Nad on kogunud suured valuutareservid. USA, Euroopa ja Jaapan on suhtelises võrdluses langenud. Seda on näha arenevate maade tööstustoodangu statistikast. See on 12 aastaga kahekordistunud. Arenevate turgude osa rahvusvahelises kaubanduses on kasvanud. Arenenud turgude osa on vähenenud.

„Võibolla tuleb leida rahvusvahelises kaubanduses tasakaalustatum lähenemine,“ ütles Faber. „Ma ei räägi protektsionismist, vaid sellest, et tasakaalustatum lähenemine oleks arenenud maailmale õiglsem.“