Kui New Jersey osariik Atlantic Cityle lähipäevil erakorralist rahalist abi ei anna, siis võib linnapea Don Guardiani sõnul linlastele pakutavate teenuste seisak alata juba 8. aprillil, kirjutas Wall Street Journal.

Hetkel käib raha leidmise osas vägikaikavedu New Jersey osariigi valitsuse ja Atlantic City linnavõimude vahel. Nimelt soovib osariigi valitsus kaubelda endale suuremat võimu Atlantic City üle ning seetõttu ei olda väga varmad raha välja käima.

Kui asi tõesti nii kaugele läheb ja linnaametnike töö peatub, siis kestaks see eeldatavasti 2. maini, mil Atlantic City kassasse laekub esimese kvartali eest ette nähtud maksuraha.

Atlantic City loodab, et kohalik politsei ja päästeteenistus jätkab tööd ka siis kui neile pole võimalik linnakassa täieliku tühjenemise järel palka maksta. Hetkel pole selge, kas nende tehtud töö eest makstakse tagantjärele, kuid linn on lubanud, et vähemalt nende tervisekindlustus ei kaota kehtivust.

Atlantic City politsei ametiühingu juht Thomas Moynihan ütles, et korrakaitsjad jäävad tööle ka juhul kui neil peaks rohkem kui üks palgapäev vahele jääma (Põhja-Ameerikas on tavaline, et palka makstakse kaks korda kuus – toim).

Suurtes võlgades Atlantic City linna palgal on praegu umbes 1000 inimest. Linna majanduslik olukord on nii kehv, et näiteks võlakirjade emiteerimise teel poleks võimalik vajalikku raha hankida.