Hiljuti sattus Purga uudistesse aga sellega, et jäi mullu suvel joobnuna autoroolis vahele ning sai tänavu veebruaris Tartu maakohtus ligi 16 000 euro suuruse trahvi.

Ühtlasi otsustas nõukogu toetada juhatuse aseesimehe ja finantsdirektori Ahti Puuri otsust ametikohalt lahkuda. Kontserni juhatuse liikme ja finantsdirektori ametisse asub seni finantsdirektori asetäitjana töötanud Jaanis Sepp.

Muudatused jõustuvad 1. aprillist, teatas ettevõte.

„Juhatuse nimel tänan Ahtit ja Jaanust aastatepikkuse pühendunud ja tulemusliku töö eest kontsernis. Nende professionaalset tööd ja panust paljude projektide eestvedamisse ning õnnestumisse on raske üle hinnata," kommenteeris VKG juht Ahti Asmann.

Uusi arendusi lähiajal ei tule

Nafta maailmaturu ebastabiilsuse tõttu on VKG korrigeerinud ka oma investeerimistegevusi. Kontsernil on kindel soov viia lõpuni kõik käimasolevad keskkonnaalased projektid, kuid uusi arendusi lähiajal ette ei võeta.

Seoses enamiku arendusprojektide peatamisega on Jaanus Purga otsustanud kontsernist lahkuda. Aprillis lõpeb tema 16 töö kontsernis juhatuse liikme ja arendusdirektori ametikohal, seisab ettevõtte teates.

„Kuusteist aastat on üks korralik periood, mis sai pandud Eesti põlevkivitööstuse arendamisse, VKG tootmiste ülesehitamisse ja põlevkiviteadmiste populariseerimisse maailmas. VKG on olnud minu kõige toredam ja põnevam töökoht - sellist koostööd ja mõistmist soovin kõigile. Oleme olnud VKGs rohkem nagu sõpruskond ja selle eest olen ma VKG aktsionäridele tänulik. Nüüd liigun edasi ja teen midagi hoopis muud," kommenteeris mees ise.

Kontserni tegevuse juhtimist jätkab viieliikmeline juhatus Asmanni eestvedamisel. Hetkel ei planeerita arendusdirektori ametikohta täita.

Joobes juhtimine ja hiigeltrahv

Mullu suvel joobnuna autoroolist tabatud Viru Keemia Grupi (VKG) juhatuse liige Jaanus Purga sai tänavu veebruaris Tartu maakohtus ligi 16 000 euro suuruse trahvi.

Korduvalt alkoholijoobes auto juhtimiselt tabatud Purga esitas VKG nõukogule avalduse ametist lahkumiseks, kuid teatas ka varem, et see ei ole seatud tema liiklusrikkumistega.

Tänavu veebruaris 15 697 euro suuruse trahviga lõppenud juhtum leidis aset mullu 26. juulil, kui politsei pidas Purga Porsche kinni Aovere-Kallaste-Omedu tee 41. kilomeetril ning mõõtis tal alkoholijoobe.

Kohtuotsuse kohaselt peab Purga trahvi tasuma ositi ehk 1309 euro kaupa kuus, kuid samas jättis kohus vaatamata Lõuna ringkonnaprokuratuuri nõudmisele Purgale juhtimisõiguse alles. Ka eelmise aasta 1. juunil jäi joobes Purga autoroolis politseile vahele Narva-Jõesuus. Selle rikkumise eest karistas Viru maakohus teda toona 2796 euro suuruse trahviga.