E-posti aadressile kujul isikukood@eesti.ee ja registrikood@eesti.ee on rakendatud saatjate piirang, mida kasutajal ei ole võimalik välja lülitada, nii et sellisele aadressile saadetud kirjad ei pruugi kohale jõuda. Lubatud saatjaid lisab ja kustutab riigiportaali haldaja. Aadressidele eesnimi.perekonnanimi.n@eesti.ee ja ettevõtte.nimi@eesti.ee ei ole saatjate piirangut vaikimisi rakendatud.

Delfi lugeja sõnul saatis ta kirja eesti.ee aadressile, kuid sai teate, et kirja pole võimalik edasi saata. Lugeja kinnitusel viidati veateates isikukood@eesti.ee e-posti aadressile, mis on mõeldud riigi ja kasutaja vaheliseks ametlikuks suhtluskanaliks, kuhu riigil või avalikke huve esindaval erasektori asutusel on õigus saata kasutajat puudutavat personaalset infot. Teates rõhutati niisiis, et isikukood@eesti.ee aadressile ei saa suvalised inimesed kirjutada, mida on hea teada, kuid lugeja sõnul kirjutas ta siiski eesnimi.perenimi@eesti.ee aadressile.

Riigi infosüsteemi ameti pressiesindaja Rauno Veri sõnul tuleks kirja saajal probleemi väljaselgitamiseks pöörduda riigi infosüsteemi ameti kasutajatoe poole aadressil help@ria.ee ja lisada kõnealune kiri.

Igal Eesti isikukoodiga inimesel on riigiportaalis olemas kaks e-posti aadressi: eesnimi.perekonnanimi(n)@eesti.ee ja isikukood@eesti.ee. Märtsi lõpu seisuga on @eesti.ee aadressi suunanud 274 486 eraisikut.

Riigiportaali meiliaadressi põhilise e-posti aadressina kasutada ei saa. "Riigiportaalis ei ole postkasti, seega tuleb @eesti.ee aadressid suunata oma igapäevaselt kasutatavale e-posti aadressile," selgitas Veri.

"Aadress eesnimi.perekonnanimi(n)@eesti.ee on mõeldud riigi ja inimese suhtluskanaliks, kuhu riik saab saata teateid ja inimest puudutavat infot. Samuti saab seda aadressi kasutada muuks suhtluseks. Sellele aadressile võivad kirju saata kõik inimesed, kuid kirjade kättesaamiseks peab @eesti.ee aadress olema suunatud," rõhutas Veri.

Tema sõnul on praktiline anda eesnimi.perekonnanimi(n)@eesti.ee aadress kontaktaadressina pikaajaliste kohustuste juurde, näiteks kindlustusfirmale. "Kui teie igapäevane töö- või era e-posti aadress muutub, siis ei pea te sellest kindlustusfirmale teada andma, vaid piisab, kui muudate riigiportaalis suunamist," selgitas ta.

Aadressile isikukood@eesti.ee saavad kirju saata vaid riigi- ja omavalitsusasutused ning teised avalike ülesannete täitjad.