"Mul ei ole plaanis aktsiaid müüa, kuid mu osalus on oluliselt lahjenenud,“ selgitas ta vastuseks küsimusele, miks ta börsifirma tegevjuhi kohalt lahkus.

Trigon Agri andis börsiteate vahendusel vahetusvõlakirjade emiteerimisest teada eelmisel nädalal. Vahetusvõlakirjad on ettevõttele antud laen, mille saab hiljem konverteerida aktsiakapitaliks.

Helenius, selgitas, et võttis Ülo Adamsonilt ettevõtte juhtimise üle, et aidata firma Ukraina ja Vene kriisist põhjustatud rasketest aegadest läbi. Võlakirjaomanike enamusosaluse saamine on tema kinnitusel ettevõttele hea ja aitab rasketest aegadest üle saada, sest nad on samal ajal nii võlausaldajad kui omanikud.

Helenius asus ettevõtte nõukogu juhi kohalt tegevjuhiks selle aasta alguses.

„Ma toetan ettevõtet aktsionärina edasi ja aitan raskuste ületamisele kaasa,“ kinnitas ta.

Eesti põllumajandusel ja piimatootmisel on Heleniuse sõnul küll rasked ajad, aga Venemaa ja Ukraina ekstreemsustega ei ole need raskused võrreldavad.

„Trigon Farming on Eestis hästi kapitaliseeritud ja ettevõte kavatseb oma suurima aktsionäri Ingmani perekonna toel Eesti piimandussektori kriisist tugevana väljuda,“ kinnitas Helenius.

Soome Ingman Development investeeris Trigoni piimandusärisse Trigon Dairy Farmingusse kolm aastat tagasi. Tänavu jaanuaris toimunud tehinguga sai Ingman ettevõttes suurimaks omanikuks. Nimelt müüs varasem 51,1% aktsiate omanik Trigon Agri Ingmanile 10,74% osaluse.