Kõigi teiste aiatoodete hulgas – alates mullast ja väetisest kuni taimede ja murupiirideni – on kõige populaarsemad sel hooajal aiaseadmed.

"Võrreldes eelmise aastaga on nõudlus tööriistade järele kasvanud juba 10 ja pottide järele 20 protsenti ning kastmisvahendite puhul koguni isegi 34 korda," ütles Maxima Eesti ostudirektor Kristina Mustonen.

Eestis kasvab vürtside kodus ja koduaias kasvatamine. Maxima Eesti ostudirektori sõnul on sadade seemneliike seas kõige populaarsemad köögiviljad ja vürtsid ning istikute seas oodatult lilled.

"Nagu möödunud aastalgi, peaaegu igas vastavas ostus on pakk kurkide, tomatite ja tilli seemneid. Istikute puhul ulatub valik tumedatest viinamarjadest kuni dekoratiivse pajuni, kuid kõige suuremas koguses ostetakse roose: võrreldes eelmise aastaga kasvas nende müük neli korda," selgitas Kristina Mustonen.

Nõudluse aiandustoodetele määrab ilm - aias vajalike toodete müük algas tegelikult juba jaanuaris ja mõnevõrra kasvas veebruaris, hooaja tipp langes aga märtsikuusse.

"Võrreldes eelmise aastaga on märgata suuremat huvi nii selle vastu, mida saab kasvatada ise, kui ka kõikvõimalike abivahendite vastu, millega taimi ja aeda hooldada," iseloomustas ostjate eelistusi Mustonen.