„Mis on kindel minu saadud ja teid huvitavate teadete järgi, on informatsiooniliste harjutuste jätkumine meie presidendi suhtes. No mida oodati, tehti teatavaks ja need lekked jätkusid,“ ütles Peskov. „Kindlasti on loodud informatsiooniline toode, mis liigutatakse meie sisepoliitilisele lavale. See toode on suunatud siseauditooriumile.“

„Kuigi Putin ei ole kunagi faktoloogiliselt figureerinud ning mainitud on teisi riike ja teisi liidreid, on meie jaoks selge, et selliste lekete peamine sihtmärk on olnud ja on meie president parlamendivalimiste kontekstis ja presidendivalimiste pikaajalises perspektiivis ning üldiselt poliitiline stabiilsus meie maal. On selge, selle rünnaku teravikud on suunatud meie maa ja isiklikult president Putini vastu,“ rõhutas Peskov.

„Samaaegselt on sellised lekked orienteeritud ka välistarbimiseks. On selge, et putinofoobia pügalad on tõusnud sellisele tasemele, et Venemaast head rääkida, rääkida Venemaa edusammudest ei tohi a priori. Tuleb halvasti rääkida. Aga kui midagi ei ole, tuleb midagi kokku klopsida,“ jätkas Peskov. „Kui tuletada meelde olukorda Palmyras – ilmselge edu, aga informatsiooniliselt on figureerinud vähe - on näha tendents mahavaikimisele. Rida potentsiaalselt positiivseid informatsioonilisi teemasid tuli ära tappa.“

„Ma tunnistan, et me ootasime sellelt ajakirjanike kogukonnalt kvalifitseeritumaid tulemusi. Sisuliselt ei öeldud eriti palju midagi uut. Ja siin võin ma pigem pettumust väljendada. Kui jutt käib sellest kogukonnast, on kvaliteetsete ajakirjanduslike uuringute traditsioonid paljuski aegade hämarusse kadunud,“ kurtis Peskov.

„Me teame seda ajakirjanike kogukonda, niinimetatud kogukonda hästi, juba teame ja teadsime varem. Seal on palju ajakirjanikke, kelle peamine tegevusala ei ole ajakirjandus. Paljud selle esindajad on endised riigidepartemangu, CIA ja teiste eriteenistuste töötajad. Me teame, kes seda organisatsiooni finantseerib. See on paljuütlev informatsioon nende seltsimeeste angažeerituse ja metoodika seisukohalt,“ rääkis Peskov.