Vabaerakonna liige Artur Talvik küsis Pevkurilt, kas Panama paberite vastu tunnevad huvi ka Eesti uurimisorganid ja kas on alustatud ka mõnda menetlust.

Pevkur nentis, et seni on Panama paberitega seoses palju infot jäänud avaldamata ja uut infot on pidevalt juurde oodata.

Pevkuri sõnul võib Panama paberites olla viiteid Eestile seetõttu, et meil tegutsesid ka kümmekond ja rohkem aastat tagasi offshore-teenuseid pakkuvad firmad, kõige kuulsam neist ilmselt Divec, mis läks kriminaalmenetluse kaudu lõpetamisele.

Eesti uurimisorganid ei ole praegu ühtegi menelust alustanud, rahapesu andmebüroo kogub võimalikult palju infot oma partnerite ja avalikkuse kaudu. "Kui tulevad täpsemad viited ja kui tekib vajadus alustada menetlust, siis selleks on Eesti uurimisorganid valmis," kinnitas Pevkur.

"Maksudest kõrvale hoidmine tähendab seda, et iga maks, mis on maksmata, tähendab väiksemat pensioni, tähendab väiksemat päästeametniku palka ja tähendab väiksemat õpetajapalka. Nii et nii lihtne see elu ongi – mida paremini me maksud kokku kogume, mida ausamad on kõik ettevõtjad ja üksikisikud maksude deklareerimisel ja tasumisel, seda rohkem on meil ka ühiskondlikku rikkust, mida üheskoos laiali jagada," ütles Pevkur.

Ta ütles, et nii tavaisikutel kui poliitikutel lasub vastutus, et nende tegevus oleks läbipaistev. Kui keegi on läinud oma tulusid peitma või varjama, siis selle eest tuleb vajadusel ka vastutust kanda.