Tegemist on tavapärase harjumusega, mis meil kõigil aeg-ajalt välja lööb. Tegemist on viivitamisega, tegevuste edasi lükkamisega.

Corley viis uuringu läbi seoses oma uue raamatuga „Muuda oma kombeid, muuda oma elu". Tema sõnul hoiab tegevuste edasi lükkamine isegi kõige talendikamaid inimesi edu saavutamast.

Tema järeldus ei ole midagi uut. 1937. aastal uuris Nathaniel Hill sama asja oma raamatu „Mõtle ja kasva rikkaks" kirjutamise raames. Tema uuris lausa 500 miljonäri ning leidis, et nad kõik tegid kiireid otsuseid.

Mis paneb inimesi tegevustega viivitama?

Sellel on lihtne põhjus. Viivitamise peamine põhjus on vähene kirg. Inimesed teevad seda, mis neile meeldib ja lükkavad edasi neid toimetusi, mis neile ei meeldi.

Niisiis on rikkus ja kirg omavahel seotud. Kas sina teed oma tööd kirega? Oled sa oma ameti fänn? Suur osa inimestest ei ole ja nii tekibki komme viivitada.

Niisiis teeb Corley järelduse, et tajud sa seda või mitte, sa oled rahaasjadega hädas seetõttu, et sa lükkad oma kohustusi edasi. Sinu usaldusväärsus väheneb. Sinu töökvaliteet läheb alla. Viivitamine mõjutab põhimõtteliselt kõiki meie suhteid, äritegevust ja ka muud.

On aga hea uudis. Kõik saavad selle vastu võidelda ning see ei olegi nii keeruline. Isegi superrikkad tunnevad aeg-ajalt, et võiks mõne tegevuse edasi lükata - neil on lihtsalt kergem sellest tundest üle saada.

Üks hea viis viivitamisest lahti saada on teha ülesannete nimekiri. Sea endale karmid tähtajad nii tööle kui lõppeesmärkide osas.