Rändlusteenuse regulatsiooni näol on kahtlemata tegu positiivse uudisega kõigile neile, kes Euroopa Liidus reisides kasutavad nii mobiilse kõne- kui andmeside teenuseid, kuna senised hinnad odavnevad ligi 75%.

Tänaseks on kõik Eesti mobiilsideoperaatorid avalikustanud oma plaanid seoses regulatsiooni jõustumisega ja kahjuks on viimasel ajal on levinud väited, et regulatsiooni mõjul tõstavad kõik mobiilioperaatorid siseriiklikke hindu.

Näiteks on üks kohalik operaator oma Facebooki lehel kirjutanud: „Kõikidel Eesti operaatoritel tuleb regulatsiooni tingimustest sõltuvalt tõsta hindu, et olla samas ette seatud ühtses Euroopa Liidu hinnaskeemis. Mullu vastu võetud ja 2017. aastal rakenduv regulatsioon ei näe ette, et saaksime kliente kuidagi eristada.“

Telia Eesti juhatuse liige Piret Mürk-Dubout’ kinnitusel ei kohusta rändlustasude regulatsiooni jõustumine koduturu hindasid tõstma ja see on iga mobiilioperaatori enda otsustada - kui konkurendid tõstavad alates 1. maist pakettide kuutasusid, siis Telia kõnepakettide kuutasu tõusu praegu ette ei näe.

Ta lisas, et sellekohase väära ja kliente eksitava info levitamine on vastuolus heade ettevõtlustavadega.