Meie ostukorvi said valitud tooted, mitte tootegrupid. See tähendab, et vaatlesime ühe ja sama tootja kaupu erinevates poodides ning tulemus on üsna üllatav.

Näiteks Alma piima hinnaerinevus kõigub poeti kuni 7 eurosenti. Üks ja seesama keefir võib poeti hinnas erineda kuni 13 eurosenti, mis on juba oluliselt arvestatavam vahe.

Meie ostukorv kajastab hetkehindu, see tähendab, et kui kusagil poes on käimas kampaania ning hinnad on alla toodud, kajastub see ka ostukorvi lõpphinnas. Nii sai Maximale suureks võiduks lõhefilee kampaania, mille kilohind on hetkel 11,49 eurot, samal ajal müüb Prisma oma poodides lõhefileed kilohinnaga 18,99.

Suuremad hinnaerinevused kerkisid esile hakkliha ja teiste lihatoodete võrdluses. Näiteks kilo Rannamõisa broilerifileed maksab Prismas 4,79, samal ajal küsib Selver selle eest 6,89-eurost kilohinda.

Hinnavahe tuli sisse ka kohvihindade võrdluses. Pauligi 500-grammine kohv maksis Maximas 3,19 ning Prismas 4,99. Hinnavahe pea 1 euro ja 80 senti.

Ja nii need sendid ja eurod kogunevadki, mis lõpphinda mõjutavad. Sedakorda tuli odavaim ostukorv Maximast. Märksa rohkem tuleb raha välja käia aga Selveri kliendil. Rimi ja Prisma ostukorvid jäid enam-vähem samasse kanti, kuigi Rimi oli Prismast siiski selgelt soodsam.

Täpsustused: Maxima sortimendis ei olnud Alma piima, hinnavõrdluses on vaadatud Tere piima hinda. Prisma sortimendis ei olnud Alma vahukoort, hinnavõrdluses on vaadatud Tere vahukoore hinda. Selveris ei ole müügil ahjuõuna jõugurtid, selle asemel on Alma metsmaasika jogurt. Pandipakendi hind on arvutatud lõpphinna sisse.