Hine'i konjak
Hine'i konjak
FOTO: Foto: Priit Simson

Hine'i konjak, 70cl

Hind 10 000 EUR (liitrihind
Tegemist on konjakimaailma Rolls-Royce'i ehk ülikvaliteetse Hine'i konjakiga. Hetkel müügil olev kristallkarahvinis konjak on eriväljalase ning kogu maailmas on selliseid saadaval vaid 250 nummerdatud pudelit. See eksklusiivsus peegeldub mõistagi ka hinnas.
Vene tuura kaaviar Ossetra
Vene tuura kaaviar Ossetra
FOTO: Foto: PRIIT SIMSON, Ekspress Meedia

Vene tuura kaaviar Ossetra, 100g
Hind 176 EUR/tk (kilohind 1760 eurot)
Siberi tuura (Acipenser Baerii) kasvatatakse peamiselt Venemaal ja temast saadavat kaaviari kutsutakse OSETRAks, mis tähendab tõlkes tuura ja mida maailmas tuntakse kui parimat kaaviari.
Pecoriko lambapiimajuust
Pecoriko lambapiimajuust
FOTO: Foto: Priit Simson

Pecorino lambapiimajuust
Hind 43,30 EUR/kg
Pecorino on Itaalia juustude kvaliteedimärk. Neid juuste valmistatakse utepiimast. Pecorino tuleb itaaliakeelsest sõnast, mis viitab lambale. Tegemist on ühe maailma kvaliteetsema juustuga, mida on valmistatud 19ndast sajandist alates.
Jamok Iberico sink
Jamok Iberico sink
FOTO: Foto: PRIIT SIMSON, Ekspress Meedia

Jamon Iberico sink, 75g
Hind 10,60 eurot tükk (141,35 eurot/kg)
Kui küsida Hispaanias käinud inimeselt, et mida ta nägi või teada sai, siis üks asi, mida pea kõik teavad, on Jamón. (loe: hamon). Tegemist on õhkkuivatatud või vinnutatud toorsingiga, hispaanlaste au ja uhkusega. Jamóni sink tekkis vajadusest liha säilitada ajal, mil ei olnud külmkappe. Jamón iberico on kõrgekvaliteediline hispaania sink mustajalgsete sigade lihast, keda karjatatakse mägedes vabas õhus. Sead lasevad hea maitsta eriti tammetõrudel, millest lihale tekib peen pähkliaroom.
FOTO: Foto: Tublr

Trühvel 25g
Hind 25,95 eurot/tk (1038 EUR/kg)

Trühvel on seen, mis kuulub maailma kõige kallimate delikatesside hulka. Trühvlid kasvavad maa all puujuurte vahel. Itaalia on üks suurimaid trühvlite tootjaid. Trühvleid serveeritakse enamasti küpsetamata, väga õhukesteks laastudeks lõigatuna pasta, salati, omleti või risoto luksusliku lisandina. Võrratu aroomi tõttu kasutatakse trühvleid ka väga väheses koguses muude roogade maitsestamisel. Trühvlitega maitsestatud oliiviõli sobib näiteks suurepäraselt pasta, kastmete või munaroogade maitsestamiseks.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemalt
Ükskõikselt
Kurvana
Vihasena
Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid