"Nutitelefonide kasutamine tuleks maksustada mälu mahu järgi.. Ehk minister võiks aru saada asjade olemusest populistliku pusimise asemel. Algul tehakse suur idiootsus ja siis nimetatakse selle asendamine väiksema idiootsusega arenguks," kritiseerib Palts algatuseks.

Tema sõnul ei saa sõiduautosid mitte kunagi õiglaselt maksustada, sest olemuslikult ei ole võimalik determineerida isikliku kasutuse ja nn tööalase kasutuse piiri.

"Mitte midagi ei juhtu, kui vabastada sõiduautode kasutamine igasugusest maksustamisest nagu seda on nutitelefonide kasutamine. Või õigemini juhtub küll. Nimelt väheneb ettevõtjate maksukoormus ja nii ettevõtetete kui ka riigi halduskoormus. See suurendab nii Eesti era- kui ka valitsussektori konkurentsivõimet," on Palts veendunud.

Ta lisab ka, et on ühe teise IRL-i liige, mitte selle, kelle rahandusministri arvates (Palts viitab Sven Sesterile - K.P.) tasakaalus eelarve suurendab Eesti konkurentsivõimet.

"Tasakaalus eelarve on hea asi, aga sel on väga vähe pistmist Eesti konkurentsivõime tagamisega. Konkurentsivõimet suurendavad ikka õiged investeeringud, mis suurendavad Eesti ettevõtete efektiivsust, kas siis läbi parema riikliku infrastruktuuri või ettevõtete sisendkulude vähendamise. Ja tihti tuleb eelarve tasakaalule lõivu maksta, et oleks võimalik neid investeeringuid teha. Eelarve tasakaalu ületähtsustamine võib olla hoopis konkurentsivõimet vähendav," nendib endine rahandusminister.