Varem oli president Nicolás Maduro andnud suuremale osale Venezuela 2,8 miljonist riigi palgal olevast töötajast aprillis ja mais reeded vabaks, et elektritarbimist vähendada, vahendab Reuters.

„Alates homsest on meil vähemalt kaheks nädalaks kolmapäevad, neljapäevad ja reeded avalikus sektoris töövabad päevad,“ ütles Maduro oma iganädalases telesaates.

Põud on langetanud veetaseme Guri hüdroelektrijaama veehoidlas pea kriitilise tasemeni. Venezuela saab sealt umbes kaks kolmandikku elektrienergiast.

„Guri on praktiliselt kõrbeks muutunud. Kõigi nende meetmetega päästame me ta,“ ütles Maduro ning lisas, et veetaseme päevane langus on aeglustunud 20 sentimeetrilt kümnele sentimeetrile.

Vaatamata kahepäevasele töönädalale makstakse töötajatele endiselt täispalka. Mõnedele tundlikumatele sektoritele, näiteks toiduga tegelevatele inimestele, see meede ei kehti.

Maduro kriitikud väidavad, et vabade päevade andmine vähendab riigi tootlikkust ning tõenäoliselt ei vähenda see energiatarbimist, sest inimesed kasutavad elektrit lihtsalt töökoha asemel kodus.

„Maduro ütleb, et „meie valitsuses ei katkesta töötamist sekundikski“. Loomulikult. Välja arvatud kolmapäeviti, neljapäeviti, reedeti, laupäeviti ja pühapäeviti!“ ironiseeris opositsioonimeelse ajalehe El Nacional kolumnist Leonardo Padrón Twitteris.