Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) eelmisel nädalavahetusel toimunud kogunemise omavahelises vestlustes vihjas üks jõulisemaid Euroopa poliitikuid Schäuble, et pärast Brexitit peaks Briti jalgpallimeeskonnad Euroopa meistriliigast kõrvaldama, kirjutab Briti majandusleht Fnancial Times. See on asi, mis tegelikult ei ole Euroopa Liidu liikmelisusega kuidagi seotud.

Schäuble kinnitused, et Saksamaa ei nõustu pärast Brexitit Suurbritanniaga lihtsate kaubandussuhetega, kõigutavad Euroopa Liidust lahkumise pooldajate argumenti, et britid suudavad pärast lahkumist säilitada senised kaubandussuhted ilma inimeste vaba liikumist võimaldamata või ELi eelarvesse panustamata.

Schäuble, kes on tuntud oma jäikade läbirääkimisseisukohtade poolest, tunnistas Saksa meediale, et soovib Suurbritannia jätkamist Euroopa Liidus, kuid ei püüa debatti vaigistada. Samas lisades, et britid peavad lahkumisotsuse korral arvestama, et see protsess ei saa olema lihtne.

Briti rahandusministeerium kinnitas, et Schäuble hoiatas Osborne'i tõepoolest.

Financial Times kirjutab, et eelmisel nädalavahetusel Washingtonis kogunenud riikide rahandusministrid tunnistasid lõpuks endale võimalust, et Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise otsus võib langeda loetud kuudega.