Alates 2008 aasta lõpust tegutseb ettevõte ka Eesti turul, esialgu osteti teenust sisse, kuid see ei olnud väga efektiivne. Viis aastat tagasi asutati enda büroo Hurtigruten Estonia, eesmärgiga pakkuda saksa, norra, rootsi, prantsuse ja inglise keelset kõrgetasemelist klienditeenindust. Kõned klientidelt tulevad maailma eri paigust, kõige populaarsemad on kruiisid täna Saksa, Skandinaavia, Inglismaa ja Prantsuse klientide seas.

Alustasime klienditeeninduse ja mõningate seda toetavate funktsioonidega, nüüdseks toetame Eestist ka ettevõtte teistes riikides asuvaid üksuseid, näiteks raamatupidamist ja IT-d, revenue/loadingut, ettevõtte tegevus on osutunud väga edukaks, sel aastal plaanime kolida suuremasse kontororisse ning värbame juurde uut personali.

Sellega seoses kutsume kõiki tutvuma Hurtigruteni stendi, töötamise võimaluste ja töökeskkonnaga CV-Online’i virtuaalmessil „Karjääripäev“, selleks kliki SIIA.

Hurtigruten Estonia tugevuseks on kogenud ja kompetentsed inimesed, kellest üle poole on töötanud ettevõttes selle loomisest alates. Tugevuseks on kindlasti ka toode — reisi Norra rannikul ja fjordide vahel on kirjeldatud kui maailma kõige ilusamat merereisi. Hurtigruteni kaubamärgil on väga hea maine ja pikk ajalugu ning töötajad tunnevad oma tööandja üle uhkust.

Meie ettevõtet iseloomustab multikultuursus — töötajaid on 20 eri rahvusest. Ettevõttes valitseb positiivne õhkkond ja inimestevahelised suhted on väga head. Korraldame erinevaid ühisüritusi — suvepäevad, jõulupidu, pereüritused, meeskonna üritused ja palju muud. Õhkkonnast ja inimeste kogemustest saab muidugi kõige parema ülevaate virtuaalmessi keskkonnas, kus on erinevate töötajate lood välja toodud. Nende nägemiseks kliki SIIA.

Hurtigruten Estonia väärtustab oma töötajaid ning ettevõtte juhtkond annab endast parima meeldiva töökeskkonna loomisel ja hoidmisel. Panustatud on ergonoomilisse mööblisse, et inimesed end töö juures võimalikult hästi tunneksid. Kontoris on näiteks olemas vabalt kasutatav massaažitool, kõigil töötajatel on lisaks tavapuhkusele tasustatud kuus vaba päeva aastas, mida võib kasutada nii ootamatu haigestumise korral kui ka niisama puhkusena. Traditsiooniks on saanud tervisekuu kevaditi, mille raames korraldatakse sportlikke üritusi ning pakutakse puuvilju ning smuutisid.

Töötajatel on võimalik osaleda nii erialastel kui ka üldharivatel koolitustel, samuti käivad kõik koolitusreisil Norras, et ise kogeda ettevõtte toodet. Kui eelnev tekitas huvi, siis tasub kindlasti läbi astuda Hurtigruteni virtuaalsest boksist, sest meil on tööd pakkuda nii võõrkeeli valdavatele kui IT taustaga inimestele.

Jaga
Kommentaarid