Riigikohus ei rahuldanud Kaljuranna kaitsjate, vandeadvokaatide Leon Glikmani ja Paul Kerese määruskaebust ning jättis muutmata Tallinna ringkonnakohtu vastava määruse.

Riigikohus märkis veel, et mööda ei saa vaadata ka faktist, et kahtlustatava ja kaitsjate juurdepääsu tõenditele piirati ajutiselt kaheks kuuks kohtueelse menetluse algetapis ning arvestades, et sel ajal tegeleti aktiivselt täiendavate tõendite kogumisega ning et korruptsioonikuriteo toimepanemises kahtlustatava Kaljuranna vahistamist taotleti õigusemõistmisevastaste kuritegude toimepanemise ohu tõttu, oli tõenditele juurdepääsust keeldumine prokuratuuri ja kohtute poolt põhjendatud.

Lisaks leidis kolleegium, et vahistamise põhjendamatusele ei osuta ka väited Kaljuranna ametiseisundi puudumise kohta, kuna kogu kahtlustuses kajastatud ajavahemiku kestel on olnud kuriteona karistatav ka altkäemaksu võtmine erasektoris.

Kaljurand vabastati vahi alt tänavu 5. jaanuaril ning allutati elektroonilise järelevalve alla ning ta vabanes sellest aprilli lõpus.

Loe pikemalt err.ee’st.