Kalasaali avamise plaanist pole siiski loobutud, sest Tallinnas polegi head kalaturgu, mis vahendaks kala otse kalameestelt.

Kuid selle peale poleks vennad veel mõni aeg tagasi tulnudki, et peavad pealinnas kiirtoidurestorani, kus valmistavad kohalikust kalast Inglismaa traditsioonilist toitu fish'n'chips, mida muuseas ükski kiirtoidukoht Eestis oma põhitegevusena tänaseni ei müü. "Täitmata koht turul," ütlevad vennad.

Teise täitmata koha turul - kalasaali Tallinnas - tahavad poisid samuti ära täita. See saab võimalikuks siis, kui Balti jaama uuenenud turg uksed avab.

Take-away ehk siis kaasamüügikioski idee sünnitas Henri elukaaslane, kes mõtles, kuidas kalamüüki veelgi edasi arendada. Sõprade ringis hakati mõtlema Eesti uue kiirtoidurestorani nime ning selleks sai Päästke Willy.

"Kõikide nimede hulgast hakkas see meile silma ja pani naerma. See jääb meelde ja tekitab muhelust ning see peabki ühe hea brändi eesmärk olema," usub Lauri.
Fish'n'chips Eesti moodi, milles kohtuvad Inglismaa ja Peipsi.
Päästke Willy fish'n'chips restoran pole endale veel kuigi palju reklaamigi teinud, kuid nädalavahetuse ilusad ilmad tõid uudistajaid nii palju, et poiste soov toitlustusäriga "rahulikult pihta alata" sai tugeva vastulöögi. Mõistagi seda kõige paremas mõttes. Ootamatult suur menu pani käed käbedalt tööle ning konteinerrestorani esine plats täitus näljastega, kes esimesed Peipsi moodi fish'n'chipsid nahka pistsid.

Meiegi proovisime uue restorani rooga ning peame veendunult ütlema, et värske ja kohapeal paneeritud kala koos isevalmistatud kastmete ja tõeliselt heade friikartulitega on kordi parem (ja tõenäosus on, et parim, mis seni üldse saadud) fish'n'chips, kui see, mida saab Suurbritannia kiirrestoranidest, kus fritüüri visatakse sügavkülmutatud (ja jumal teab mis) kala.

Vaata ka videot, kuidas Peipsi kala inglise kuube pannakse!
Päästke Willy Telliskivi loomelinnakus. Lauri ja Henri Kriisa.