Technopolis Ülemiste ja Mainori osanik Ülo Pärnits: "Kui küsin [Prisma siinse juhi] Janne Lihavaineni käest: kuule, kallis vend, miks sa Soomes maksad nii palju rohkem kui siin, siis ta vastab, et seal on tootlikkus ruutmeetri kohta suurem. Loogiline. Aga miks Eestis ei ole tootlikkus nii hea? Sest me oleme ehitanud kaks-kolm korda rohkem kaubanduspinda kui Soomes. Miks me nii lollisti tegime? Sest palgad on nii madalad ja ärimehed võivad niisugust pulli teha. Vale hind reguleerib majandust valesti, tekitades meil vaesust ja viletsust."


Peagi 80. aasta sünnipäeva tähistav Pärnits jätkab. "Kaubandusest makstakse, ütleme, 500 eurot kuus... No aga kui makstaks homsest päevast 1000, mis siis juhtuks? Osa poode paneb uksed kinni. Need, mis on rumalalt rajatud. Aga teised on lahti ja kuna on rohkem palka, siis saame sinna rohkem maksta. Asjad reguleeruvad ise."

Samuti näeb ta, et ainult idioot ütleb, et ettevõtja otsustagu ise töötajate palga tõstmine. "See on idioodi jutt. Ettevõtte põhimõte on vähendada kulusid. Palk on kulu. Ettevõtted ei hakka kunagi vabast tahtest palka tõstma. Mujal maailmas on ametiühingud väga tugevad ja suudavad ettevõtjaid survestada. Meil pole. Meil on ainus võimalus, et riik ütleb: homsest päevast on palgad nii. Olgu olla! Hea küll, mitte kohe, anname paar aastat aega, aga teeme ära. Raha selleks ei pea leidma riigieelarvest, seda teevad ettevõtjad."