Põllumajandusamet palub kõigil, kes on käesoleval kevadel Bauhof Group AS Tartu kauplusest ostnud Hollandi päritolu rododendroneid sortidest „Pink“, „Red“, „Dreambed“, „Polachnacht“ ja „Scintillatia“ ning millel on küljes tootjanumbriga etikett-taimepass registreerimisnumbriga NL 22730, võtta ühendust PMA maakondlike keskuste taimetervise peaspetsialistidega.

Bauhof kompenseerib kõikidele ostjatele antud sortide maksumuse kuni mai lõpuni. Kompensatsiooni saamiseks palutakse klientidel kaasa võtta ostu tõendav tšekk ja ostetud taim ning pöörduda Tartu kaupluse infokassasse.

Tamme-äkksurmale iseloomulikud haigustunnused on taimede võrsete närbumine, lehelaiksus, keerdunud lehed või pruunistunud õienupud. Haigusest nõrgestatud taimed on vastuvõtlikud ka teistele nakkustele ja putukkahjuritele, millele järgneb taimede hukkumine. Kuna haigustunnused ei pruugi avalduda koheselt, on soovitatav hoida taimi 2-3 nädalat enne püsivale kasvukohale istutamist eemal teistest taimedest ja jälgida kogu kasvuperioodi vältel.