On loomulik, et enne ujulasse minemist tuleb ennast pesta, kuid on mõnes mõttes ka arusaadav, miks poisid end dušiuumis ebamugavalt tundsid. Sellises vanuses noorukitel võib olla ebamugav pesta oma intiimseid piirkondi, kui duširuumis viibib naisterahvas ja tegeleb koristustöödega.

Soome ajalehega Iltalehti ühendust võtnud ühe poisi ema küsib, miks selles ja ka teistes ujumisasutustes ei palgata pesemisruumide koristamiseks vastavalt pesijatele ka samast soost inimesi. Eriti veel, kui inimesed vajavad teatud tegevusteks privaatsust ja intiimsust.

Juhtumi kõrval väärib tähelepanu fakt, et üks poistest oli möödunud talvel saanud samasse ujulasse sisenemiskeelu, kuna ei pidanud kinni spordiasutuse hügieenireeglitest. Sealses siseujulas on nimelt reegliks, et laiad lühikesed suvepüksid ehk šortsid on ujulates keelatud.

Poisi ema arvab, et kui on vaja rangelt kinni pidada reeglitest lühikeste pükste ja hügieeni osas, siis sama rangelt võiks jälgida, et inimestel oleks võimalik end rahus pesta ja nende privaatsust ei rikutaks. „Tüdrukutele ja naistele on üldjuhul selline privaatsus tagatud, miks siis ei võiks sama reegel kehtida poiste ja meeste puhul,“ on lapsevanem nõutu.

Helsingi olümpiaujula ja spordikompleksi juht Sari Tamminen ütles Iltalehtile, et ujulasse ongi palgatud ainult naistest koristajaid. Suvisel perioodil on tööl ka nooremad koristajad, enamasti üliõpilased.

Tammineni sõnul on neil tööl siiski ainult need naised, kes on valmis koristama nii naiste kui ka meeste pesemisruumides. Õhtuti koristatakse põhjalikult ujula kõik pesuruumid ja sellel ajal võib juhtuda, et koristaja viibib koos viimaste pesijatega duširuumis. "Ma ei kujutaks ette, mis sõda läheks lahti siis, kui meeskoristaja läheks naiste pesemisruume puhastama," räägib Tamminen. Ta märgib, et õrnemast soost pesuruumide koristajaid võib näha pea kõigis sarnastes Soome asutustes.

"Mõistan, miks poisid niimoodi käitusid ja sellest probleemi tegid, kuid leian, et suurem probleem on ikkagi selles, et enda pesemata jätmisega ei hoita ujulas puhtust. Sama probleem on ka naistega, kes ei taha end teiste naiste ees alasti võtta ja end pesta," ütleb Tamminen.

Ebamugavuste vältimiseks on Soomes paljudes basseinides tekitatud sellised ajavahemikud, kus ujulas saavad ujuda ainult naised ja mehi basseini sellel ajal üldse ei lastagi.