Berliini halduskohus kinnitas, et koolid ei ole kohustatud alluma toidu mitmekesisuse pakkumisele, mida osad lapsevanemad koolidelt nõuavad. "Paleo menüü, madala rasvasisaldusega toidud, toortoitumine ja taimne menüü - kool ei pea selliseid toiduvalikut lastele pakkuma," andis kohus oma otsuses teada. Otsus sündis juhtumist, milles üks Berliini kaguossa jääv algkool keelas õpilase isa väitel last varustamast taimetoidukorraga.

Antud piirkonna esindaja sõnul ei olnud kool tõesti nõus sellise toidukorra lubamisega, sest õpilane ei suutnud arstlikult tõendada, miks ei sobivat tal süüa tavalist koolilõunat. Isa väitis, et sellise käitumisega on rikutud Saksamaa põhiseadusega tema tütre otsustusvabadust.

Isa lisas, et seaduses on juba tehtud mööndusi tervislikke valikute kohta, kas siis usulistest veendumustest või tervislikel põhjustel.

Kohtu sõnul polnud tüdruk siiski kooli poolt sunnitud tavatoitu sööma ja samuti ei sunnitud teda ühelgi teisel viisil nälgima.

Kohus lubas vanemal lapsele kaasa panna sobiva toidukorra või selle lapsele kooli tellida, aga ei kohusta kuidagi Berliini koole taimetoidulistele õpilastele erimenüüsid pakkumast.